Viktor Hovland gör sitt tredje Masters och gick på par första ronden. Foto: Getty Images

The Masters

Hovland nöjd efter tuffa öppningsronden

Norrmannen gick på par och vad glad för det i vinden på Augusta National.

Text: Olof Åsgård • 2022-04-08 Uppdaterad 2022-04-08

Efter första dagens spel är det sydkoreanen Sungjae Im som leder The Masters. Han gick på 67 slag, fem under par, och är i ensam ledning. Cameron Smith är tvåa på fyra under par. Danny Willett, Dustin Johnson, Scottie Scheffler och Joaquin Niemann delar tredjeplatsen på tre under.

Fem slag bakom ledaren Im, på par, hittar vi norrmannen Viktor Hovland som var nöjd med sin insats med tanke på den hårda vind som rådde på eftermiddagen och kvällen. Hovland gick ut i näst sista boll tillsammans med Jordan Spieth (+2) och Xander Schauffele (+2).

– Det var mycket upp och ner idag, men det var tufft. Vi hade starttid när det blåste som mest, och då är det inte lätt. Det var i alla fall bra att greenerna var lite mjuka till en början. Hade de varit lika hårda som i måndags hade det varit på gränsen till spelbart med den här vinden. Eftersom jag slår så bra blir det som tur är lite lättare att hantera mentalt. Det var inte lätt där ute idag, säger Hovland till Norsk Golf.

Hovlands parrunda innehöll fem birdies och en dubbelbogey. Han var på det hela nöjd med spelet tee till green men gjorde några dåliga svingar som kostade honom slag. 

– Jag slog många bra järn och hade några väldigt korta puttar för birdie. Det är inte så vanligt i majors. Men jag hade också svingar som kostade mig kanske fyra slag idag, säger Hovland till Norsk Golf.

På hål 12, Golden Bell, var Hovland väldigt nära att göra hole-in-one. Se slaget nedan.

Inför andra ronden är Hovland delad 19:e. Han slår ut på andra ronden klockan 16.34 svensk tid på fredagen. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste nytt från The Masters:


Text: Olof Åsgård • 2022-04-08
TournyttAugusta NationalThe MastersTournyttViktor Hovland
Rulla till toppen