Segraren från 2020, Dustin Johnson, har glömts bort lite i förhandstipsen, men han är delad trea, bara två slag bakom Sungjae Im efter första ronden // Foto: Getty Images

The Masters

Glöm inte bort Dustin Johnson

Segraren från hösten 2020 inledde Masters med en fin 69-rond.

Text: Martin Strömberg • 2022-04-08 Uppdaterad 2022-04-08

Tiger Woods har av naturliga skäl tagit över i princip allt intresse under årets upplaga av The Masters. Hans oväntade comeback överskuggar det mesta, vilket också innebär att nästa ingen talar om näst senaste segraren på Augusta National, Dustin Johnson, som vann då tävlingen flyttades till november 2020. DJ inledde tävlingen med att traska runt på sitt sedvanliga obekymrade vis och han signerade till slut ett scorekort med 69 slag längst ner i kolumnen. Bland annat gjorde han den här birdien på tuffa tionde hålet.

– Jag svingade riktigt bra idag. Det blev en hel del spoon från tee då jag inte riktigt var överens med drivern av någon anledning, det brukar vara tvärtom men jag höll mig i spel och tog mig runt bra, sa Johnson efter ronden.

Som dessutom hade kunnat sluta riktigt illa för DJ. På tolvans tee var han bara centimetrar ifrån att träffas av Jon Rahms andraslag på elfte hålet. Bollen susade förbi Johnsons huvud, träffade hans bag och lade sig tillrätta sig mitt på tee, precis bredvid hans fötter. Johnson reagerade stoiskt, tittade först på bollen, sedan på sin caddie och brast sedan ut i skratt.

Totalt blev det fyra birdies och en bogey, på det 17:e hålet, för DJ, som tyckte att Augusta National var relativt svårspelad trots de något mjukare förhållandena.

– Sidvindarna var luriga och byiga och greenerna blev hårdare ju längre dagen gick, och det kommer bara att bli ännu hårdare ju längre veckan går.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste nytt från The Masters:


Text: Martin Strömberg • 2022-04-08
TournyttAugusta NationalDustin JohnsonThe MastersTournytt
Rulla till toppen