Efter åtta birdies och två dubbelbogeys inledde Cameron Smith med 68 slag första dagen av The Masters // Foto: Getty Images

The Masters

Trots två dubbelbogeys – stark inledning av Smith

Gjorde åtta birdies på 13 hål i mitten av ronden.

Text: Martin Strömberg • 2022-04-07 Uppdaterad 2022-04-08

En av de stora förhandsfavoriterna i The Masters, australiern Cameron Smith, inledde årets första major förskräckligt. Han slog driven i fairwaybunkern på ettan, kunde inte spela mot green, slog tredjeslaget över green och fick notera en dubbelbogey direkt på första hålet. Och sedan dröjde det ända till sista hålet innan nästa misstag kom från Smiths sida. Efter ett högersläpp från tee tvingades han lägga upp sig från skogen och efter en följande treputt blev det dubbelbogey också på avslutningshålet.

Men däremellan spelade Smith fantastisk golf. Mellan hål fem och hål 17 gjorde han åtta birdies och fem par och signerade till slut för 68 slag första ronden, vilket räcker till en andraplats, ett slag bakom ledande Sungjae Im. Det var den här birdiechippen på det femte hålet som fick igång Smith.

– Jag är nöjd och det kändes inte som några grova missar vid mina dubbelbogeys heller. Missbedömde kanske vinden lite på wedgarna men i övrigt slog jag många bra järnslag, sa Smith efter ronden.

28-åringen från Brisbane har redan tagit två segrar på PGA Tour under 2022, Sentry Tournament of Champions och The Players Championship. Han har dessutom ett utmärkt facit på Augusta National med tre placeringar bland de tio främsta på fem starter.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste nytt från The Masters:


Text: Martin Strömberg • 2022-04-07
TournyttAugusta NationalCameron SmithThe MastersTournytt
Rulla till toppen