Efter 27 raka starter blir det ingen start för Phil Mickelson i årets The Masters. Beslutet var hans eget, enligt Augusta National // Foto: Getty Images

The Masters

Mickelsons eget val att inte spela The Masters

Augusta National har ingenting med Mickelsons val att avstå The Masters att göra.

Text: Martin Strömberg • 2022-04-07 Uppdaterad 2022-04-11

Sedan det stod klart att trefaldiga segraren i The Masters, Phil Mickelson, inte skulle spela årets upplaga, har det spekulerats i att det var Augusta National som “bett” Mickelson att lämna återbud. Men under en presskonferens under onsdagen avfärdade Augusta Nationals ordförande, Fred Ridley, att man haft någonting med Mickelsons återbud att göra i någon riktning.

Ridley berättade att Mickelson skickat ett textmeddelande redan i februari där han förklarade att han inte skulle komma till start i Masters 2022.

– Det var ett personligt beslut och jag känner inte till orsakerna. Phil har vunnit här tre gånger, har skapat mängder av minnen, och är en stor del av vår historia och vi önskar honom all lycka till vad han än har att reda ut framöver, sa Ridley.

Mickelson har spelat tävlingen de senaste 27 åren och har vid sidan av sina tre segrar också en andraplats och fem tredjeplatser i The Masters och har bara missat kvalgränsen vid tre tillfällen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste nytt från The Masters:


Text: Martin Strömberg • 2022-04-07
TournyttAugusta NationalFred RidleyPhil MickelsonThe MastersTournytt
Scroll to Top