Rory McIlroy behöver vässa järnspelet för att lyckas, menar tidigare mästaren. Foto: Getty Images

The Masters

Woosnam: McIlroy får det svårt – Hovland kan vinna

Tidigare mästaren tror att världsnian saknar skärpa i den del av spelet som verkligen behövs på Augusta National.

Text: Olof Åsgård • 2022-04-05 Uppdaterad 2022-04-05

Ian Woosnam vann The Masters 1991. Efter tolv raka missade kvalgränser har den 64-årige walesaren tackat för sig inför årets upplaga och kommer inte att spela. 

Han har dock mycket att säga om de som väl spelar. I en intervju med Boyle Sports säger Woosnam att han tror mest på världsettan Scottie Scheffler, världstrean Collin Morikawa och världsfyran Viktor Hovland. 

– Jag tror alla tre har stor chans att vinna. Jag älskar sättet Hovland spelar, han slår så många riktigt bra järnslag. Han fadear lite men för Jack Nicklaus gick det ganska bra, eller hur?, säger Ian Woosnam. 

En som Woosnam inte tror på är världsnian Rory McIlroy som återigen är på plats i Augusta för att försöka säkra ett career grand slam (vinna i alla fyra majors). 2011 hade han nästan allt i egna händer när han gick ut i fyra slags ledning på söndagen. Sen hittade McIlroys boll in bland husen mellan träden på vänstersidan på hål 10. Efter en trippelbogey där, bogey på elvan och dubbelbogey på tolvan var allt över för nordirländaren. 

I år har han kört en annorlunda uppladdning genom att spela förra veckans Valero Texas Open för första gången sedan 2013, då McIlroy ville att sista tävlingen innan The Masters ska vara en 72-hålstävling… där missade han dock kvalgränsen. 

Ian Woosnam tror att järnspelet är vad som kommer leda till att McIlroy får det svårt i år. 
– Han har haft det kämpigt med sina järn i år och du måste vara en bra järnspelare på Augusta och kunna placera bollen rätt. Om du inte gör det kommer du behöva kämpa för tvåputtarna och sänka långa puttar för att hänga med i toppen, säger Woosnam.

Om Tiger Woods kommer till spel tror Woosnam att den krävande terrängen på Augusta kan bli ett problem.
– Man måste komma ihåg att det är jobbigt att gå runt på Augusta, även när du känner dig i form är det en tuff promenad.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste nytt från The Masters:


Text: Olof Åsgård • 2022-04-05
TournyttAugusta NationalIan WoosnamRory McIlroyThe MastersTiger WoodsTournyttViktor Hovland
Rulla till toppen