Bryson DeChambeau är inte i sin bästa form inför The Masters.

The Masters

Skadad Bryson DeChambeau trotsar läkarna

Den långtslående amerikanen spelar The Masters med skadad hand och höft.

Text: Olof Åsgård • 2022-04-05 Uppdaterad 2022-04-05

Bryson DeChambeau gör sin sjätte start i The Masters. Amerikanen var rankad åtta i världen när året började men har fallit till en 19:e plats efter en skadedrabbad och upphackad inledning på året. DeChambeau är skadad i vänsterhanden och i höftleden och Masters blir hans sjätte tävling för året. Han har en 25:e plats som bästa resultat i år och missade kvalgränsen förra veckan i Valero Texas Open. 

28-åringen har helt klart kommit till Augusta National bättre förberedd än han gör i år.
– De sista veckorna har varit väldigt, väldigt svåra för mig. Jag spelar inte bra och slår inte bollen i närheten så rakt som jag borde. Att skrika fore på varje tee är helt enkelt inte roligt och jobbigt för psyket, sa DeChambeau på måndagens presskonferens i Augusta. 

DeChambeau gissar att skadorna bara är 80 procent läkta. Hans läkare avrått honom från att spela. 
– De rekommenderade att jag inte skulle komma tillbaka på ett tag och att jag borde låta skadorna läka helt. Till och med min tränare (Chris Como) har sagt att jag förmodligen inte borde spela. Men det här kommer bara en gång om året och jag måste försöka. 

DeChambeau har inte lyckats särskilt bra i sina besök på Augusta National. Han har klarat kvalgränsen alla gånger men har bara en 21:a plats som bästa resultat, det var 2016 då han blev bäste amatör i tävlingen. Förra året slutade han på 46:e plats. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste nytt från The Masters:


Text: Olof Åsgård • 2022-04-05
TournyttAugusta NationalBryson DeChambeauThe MastersTournytt
Scroll to Top