Efter 17 års väntan får List äntligen göra sin andra start på Augusta National första gången som proffs // Foto: Getty Images

The Masters

Efter 17 år – List får äntligen svänga av Washington Road

"Har kört förbi hundratals gånger"

Text: Martin Strömberg • 2022-04-05 Uppdaterad 2022-04-05

Luke List gjorde sin debut på Augusta National som 20-årig amatör redan 2005, och slutade då på en fin delad 33:e plats i sin första och hittills enda start i The Masters.

Luke List har sedan dess varit etablerad på PGA Tour under de senaste åren men nu 37-årige List har aldrig vunnit eller kvalificerat sig på annat sätt förrän i år. Segern i Farmers Insurance i januari gav äntligen en ny chans och för List, som är bosatt i Augusta, blir det äntligen en möjlighet att äntligen få svänga av Washington Road och in på Magnolia Drive som leder in på anläggningen.

– Jag har kört förbi Magnolia Drive hundratals gånger de senaste åren och det har varit tungt att aldrig få svänga in. Särskilt sedan i höstas då vi flyttade till ett annat hus som gör att jag snudd på måste köra förbi varje dag för att komma dit jag ska, berättar List.

Utan att avslöja exakt var han bor menar List att det är tveksamt om någon spelare tidigare har bott närmare Augusta National än han gör nu.

– Det är ett skönt pendlingsavstånd i veckan, kanske tre minuter, förklarar han.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste nytt från The Masters:


Text: Martin Strömberg • 2022-04-05
TournyttAugusta NationalLuke ListThe MastersTournytt
Rulla till toppen