J.J. Spaun kan stämpla in i nästa veckas Masters med en rejäl dos självförtroende // Foto: Getty Images

PGA Tour

Spaun skaffade sista biljetten till Augusta National

Stenson avslutade starkt i Texas.

Text: Martin Strömberg • 2022-04-04 Uppdaterad 2022-04-04

Med en inledande dubbelbogey på första hålet såg J.J Spauns möjligheter att vinna Valero Texas Open betydligt sämre ut än inför sista ronden, då han delade ledningen. Men efter en strålande återhämtning med fem birdies och resten par efter den tunga inledningen tog Spaun sin första seger på PGA Tour, och fick den absolut sista platsen i nästa veckas major, The Masters, på köpet.

– Jag gör hellre dubbelbogey på första hålet än på det sista och det känns otroligt att äntligen få vinna. Det lönar sig att vara uthållig och det här känns som en vändning i min karriär, sa en lycklig Spaun efteråt.

Valero Texas Open var Spauns 147:e tävlingsstart på PGA Tour och han erkänner att han tillät sig själv att drömma om Augusta National inför slutronden.

– Tankarna fanns där på lördagskvällen en kort stund men jag tryckte undan dem eftersom jag visste att det fanns mycket kvar att göra.

Men om J.J Spaun åker till Augusta med självförtroendet på topp så finns det andra som åker dit med en helt annan känsla. Segraren i The Masters från 2015, Jordan Spieth, slutade på en delad 35:e plats och trots att han avslutade med 67 slag tappade han 2,7 slag mot fältet på greenerna. Puttningen som ofta varit Spieths styrka finns inte alls på plats.

– Jag måste göra något åt puttningen. Jag missade nio puttar under två meter den här veckan och måste hitta ett sätt att putta som känns bekvämt. Jag har aldrig puttat så här dåligt i en tävling tidigare, sa Spieth efteråt.

Henrik Stenson hade en händelserik tävling med massor av birdies, 21 stycken, och bra puttning de första två dagarna. Det blev en delad 18:e plats efter en avslutande 69-rond och ett steg i rätt riktning. Henrik Norlander avslutade med 71 slag och landade på en delad 53:e plats till slut.

Klicka här för att komma till slutresultatet


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-04-04
TournyttAugusta NationalHenrik StensonJ.J. SpaunJordan SpiethPGA TourThe MastersTournyttValero Texas Open
Scroll to Top