Jennifer Kupcho blev den sista vinnaren av Chevron Championship på Mission Hills // Foto: Getty Images

Chevron Championship

Kupcho höll undan – vann Chevron Championship

Blev sista spelaren att få göra det klassiska segerhoppet i Poppie´s Pond.

Text: Martin Strömberg • 2022-04-04 Uppdaterad 2022-04-04

Amerikanskan Jennifer Kupcho gick ut sista ronden med en till synes betryggande ledning på sex slag. Och trots två sena bogeys, och att den 24-åriga amerikanskan tydligt kände av pressen på sluthålen, lyckades hon hålla i och till slut vinna med två slags marginal till tvåan Jessica Korda. Kupcho blev därmed den sista spelaren att vinna majorn, som spelats på Mission Hills som major sedan 1983, just här på Dinah Shore-banan.

– Det känns otroligt och overkligt, jag skakar fortfarande. Jag har varit så nära flera gånger och att äntligen få vinna en major känns fantastiskt, sa Kupcho efter segern.

Ledningen var aldrig mindre än två slag och inför det 72:a hålet var den tre slag. Kupcho berättar själv om tankarna inför sista hålet.

– Att bara få ut bollen någonstans på gräset, inte i vattnet, och sedan spela fram mig. Att gå på det för två fanns inte i tankarna alls.

Hon lyckades hålla bollen torr och trots att det blev en avslutande bogey var segern aldrig i fara då Jessica Korda bara lyckats göra par på sista hålet. Kupcho blev därmed också den sista att få göra det klassiska segerhoppet i Poppie´s Pond vid sista hålets green.

Madelene Sagström stod för en stark insats och med fyra jämna ronder på 71-70-70-71 slutade svenskan på en delad 13:e plats, till slut åtta slag bakom Kupcho. Pernilla Lindberg lyckades med konststycket att göra en hole in one på det femte hålet sista dagen och blev delad 53:a på par totalt. Anna Nordqvist delade 65:e platsen på två över par.

Klicka här för resultatet


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-04-04
TournyttAnna NordqvistChevron ChampionshipJennifer KupchoJessica KordaLPGA TourMadelene SagströmPernilla LindbergTournytt
Rulla till toppen