En fantastisk 64-rond gav Jennifer Kupcho sex slags ledning inför slutronden av årets Chevron Championship // Foto: Getty Images

Chevron Championship

Kupcho i jätteledning inför sista ronden

"Jag har aldrig puttat så här bra"

Text: Martin Strömberg • 2022-04-03 Uppdaterad 2022-04-03

Den 24-åriga amerikanskan Jennifer Kupcho har gett sig själv ett jätteläge att ta hem sin första majorseger. Kupcho gick runt tredje ronden av Chevron Championship på Mission Hills på 64 slag och tar med sig sex slags ledning till slutronden på söndagen. Kupcho inledde starkt och gjorde fyra raka birdies på hål 2-5 och totalt blev det nio birdies och en bogey tredje ronden.

– Allting klickade idag och jag tror aldrig att jag har puttat så här bra någonsin. Jag minns knappt slagen men jag försökte bara att sätta bra rull på bollen på greenerna och det mesta rullade i, sa en nöjd Kupcho efter ronden.

Kupcho blev den första amatör att vinna på Augusta National i ANWA 2019, och hon återupplevde minnena genom att titta på sista ronden av årets upplaga innan hon gick ut tredje ronden.

– Jag vet inte om det gav mig positiva vibes men det var en fantastisk avslutning och otroligt att vinna som 16-åring, jag lyssnade på radion och kollade vid stoppljusen då jag satt i bilen, berättar Kupcho.

På andraplatsen, hela sex slag bakom ledande Kupcho, finns fjolårssegraren, Patty Tavatanakit, som gick på 70 slag tredje dagen. Duon spelade ihop tredje dagen och de kommer att spela ihop även under slutronden.

– Vi är goda vänner och spelade mycket på college. Men jag ska bara fortsätta att slå slag för slag hela dagen, det är det som har fungerat bra så här långt så det blir inga förändringar i morgon.

För svensk del är Madelene Sagström (71-70-70) bäst på en delad elfteplats på fem under par totalt, elva slag bakom Kupcho. Anna Nordqvist (68-74-71) är på delad 26:e plats medan Pernilla Lindberg (73-71-73) är på delad 54:e plats inför sista ronden.

Klicka här för att komma till ledartavlan


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-04-03
TournyttAnna NordqvistChevron ChampionshipJennifer KupchoLPGA TourMadelene SagströmPatty TavatanakitPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top