Ingrid Lindblad med caddien och tränaren Thomas Lindström. Foto: Getty Images.

”Tror att jag kommer tillbaka hit nästa år”

Ingrid Lindblad stod för lördagens lägsta rond på Augusta National. Nu talar det mesta för att hon finns i fältet under nästa år.

Text: Eric Franzén • 2022-04-02 Uppdaterad 2022-04-02

AUGUSTA, GEORGIA Hon missade särspel med ett slag, eller stod för en väldigt stark slutspurt – hela vägen upp till delad andraplats.

Ingrid Lindblads lördag kan betraktas på många olika sätt.

Men om vi endast vänder oss mot siffrorna på kortet finns det bara en sanning.
Och den lyder att svenskan stod för den tredje speldagens allra lägsta score på Augusta National. Efter 68:an var det en nöjd Lindblad som summerade dagen, och tävlingen i stort.

– Idag gick jag sju slag bättre än under förra året, vilket är lite galet, Det har varit en fantastisk vecka men jag hade inte riktigt mitt bästa spel under andra ronden. Men när du kommer ut här kan vad som helst hända.

När vi träffar henne efter ronden är 21-åringen från Halmstad ledare i klubbhuset på par. Ett resultat som till slut innebär att hon missar ett möjligt särspel mot slutsegraren Anna Davis med ett slag. Paret på 18 hade funnits inom räckhåll för Lindblad om inte bollen seglat ned i fairwaybunkern. 

– Jag försökte slå en fade från tee. Men jag har spelat draw på sistone och måste nästan tvinga fram en fade. Jag träffade den liten på klacken, vilket är bra för en fade. Men den rann precis ned i bunkern. Jag var nästan förbi den bunkern igår när vi spelade, så jag förstod att bollen precis runnit över kanten. Och den bunkern var ganska mycket djupare än vad jag trodde, säger Ingrid Lindblad.

En säker wedge ut på fairway senare följdes av ett mer än godkänt tredjeslag som där lämnade Lindblad med en möjlig putt för par.

 – Uppe på green tänkte jag bara att jag skulle ge putten en chans. Och det gjorde jag. Jag tyckte att jag slog den bra.

Scorekortet som lämnades in blev till slut en härligt brokig historia där tre birdies samsas med tre bogeys. Ja, och givetvis de två eaglar som också noterades under varvet, där den hål 15 verkligen kastade henne in i segerstriden på allvar.    

– Det var bara att köra. Vid eaglen på 15 slog jag en bra drive och hade järnsjua in. Den var svinnära på att gå i. På 16 slog jag en bra putt, men den greenen faller så sinnessjukt mycket mer än vad man kan tro.

Fjolårets debut i Augusta National Women’s Amateur resulterade i en delad tredjeplats. Lindblad säger att hon sedan dess fått bättre koll på greenerna. Att spela i världens mest prestigefyllda damtävling för amatörer, framför tv-kameror och publik, är också en situation som hon lärt sig att hantera väl.    

– Förra året var det mycket mindre folk här. Men jag har inte tänkt så mycket på publiken eftersom banan är gjord för att svälja mycket folk. Men varken nu eller förra året kollade jag så mycket på publiken, de enda jag kollar efter är mina coacher i publiken eftersom det är superkul att ha dem här.

Hon är nu inne på sitt tredje år i skollaget på Lousiana State University. Studierna löper i två år till eftersom ett extra läsår läggs på efter pandemin. Lindblad ser själv att proffslivet troligen får vänta fram till att studierna är avklarade.  
 
– Det är en bra fråga. Men jag tror att jag kommer tillbaka hit nästa år.


Text: Eric Franzén • 2022-04-02
TournyttAugusta National Women’s AmateurIngrid Lindblad
Rulla till toppen