Anna Davis lyckades hålla nerverna i styr och vann Augusta National Women´s Amateur med ett slags marginal // Foto: Getty Images

ANWA

16-åring vann på Augusta National

Två svenskor topp-5 efter spännande avslutning.

Text: Martin Strömberg • 2022-04-02 Uppdaterad 2022-04-02

Det sägs att erfarenheten är viktig på Augusta National och att ha spelat här många ronder är en stor fördel.

Det brydde sig inte Anna Davis ett dugg om när hon avslutade ANWA med en 69-rond och vann efter en stunds väntan i klubbhuset.

Med några hål kvar såg Davis ut att möjligen kunna ta en topp 5-placering. Men två birdies på hål 12 och 13 samtidigt som då ledande Latanna Stone tappade tre slag på sista två hålen gjorde att Davis plötsligt var ensam överst på resultatavlan.

– Det är lite overkligt och det var väldigt nervöst att gå och vänta, sa Davis efter segern med ett slag före Stone och svenska Ingrid Lindblad, som hade sista dagens bästa score med 68 slag.

Beatrice Wallin var länge med i segerdiskussionen och i slutänden hade hon behövt sätta sitt bunkerslag för birdie på sista hålet för att nå Davis ett under par. Istället blev det en bogey, 73 slag sista dagen, och en delad fjärdeplats för Wallin. Meja Örtengren slutade på en delad 12:e plats på fem över par totalt efter en rond på 72 slag på Augusta National.

Klicka här för slutresultatet


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-04-02
TournyttAnna DavisAugusta National Women’s AmateurBeatrice WallinIngrid LindbladLatanna StoneMeja ÖrtengrenTournytt
Scroll to Top