Rory McIlroy ville se förändringarna som gjorts på Augusta National och valde två inspelsronder veckan före tävlingen // Foto: Getty Images

The Masters

McIlroy ändrar i planerna inför Masters

Vill spela 72-hålstävling veckan före Masters.

Text: Martin Strömberg • 2022-03-31 Uppdaterad 2022-03-31

Nordirländska världsnian Rory McIlroy valde bort WGC Dell Technologies Match Play och lade istället in en träningsvecka hemma i Florida. Dessutom har han valt att spela Valero Texas Open för första gången sedan 2013 då han vill att sista tävlingen innan The Masters ska vara en 72-hålstävling. Han reste dessutom till Augusta under måndagen för att spela två träningsronder på Augusta National för att bekanta sig med de förändringar som gjorts, framförallt de två nya teerna på hål 11 och 15. Man har dessutom gjort förändringar på greenerna på hål 3, 13 och 17.

– Jag vill se banan helt enkelt. Det känns som att hål 11 kommer att spelas något tuffare än tidigare och det var ju redan ett av de svåraste hålen på banan, sa McIlroy efteråt.

McIlroy missade kvalgränsen i det senarelagda Masters under 2021 och har som bästa varit fyra på Augusta National 2015. Han har dessutom varit topp-tio vid fem andra tillfällen.

Under torsdagen startar han på TPC San Antonio i Valero Texas Open precis som de fyra svenska spelarna, Ludvig Åberg, Jonas Blixt, Henrik Norlander och Henrik Stenson. Segraren där får den absolut sista platsen in i nästa veckas major om han inte redan är kvalificerad.


Text: Martin Strömberg • 2022-03-31
TournyttAugusta NationalPGA TourRory McIlroyThe MastersTournytt
Rulla till toppen