Tiger Woods säger inget som får fansen att sluta hoppas på att han spelar The Masters nästa vecka. Arkivbild: Getty Images

The Masters

Det otänkbara har blivit… lite möjligt

Tiger Woods har spelat ett inspelsvarv på Augusta National med sonen Charlie och Justin Thomas.

Text: Olof Åsgård • 2022-03-30 Uppdaterad 2022-03-30

Sedan bilkraschen i februari förra året har Tiger Woods främst fokuserat på sin rehabilitering. Woods har sagt att han vill komma tillbaka och spela på högsta nivå igen men att hans rehab får ta den tid det tar och att han oavsett inte kommer kunna pegga upp i lika många tävlingar som tidigare. 

Sedan starten i två-generationstävlingen PNC Championship med sonen Charlie i december fick dock många nytt hopp om att få se Woods i The Masters nästa vecka. Tiger själv har varit återhållsam med prognoserna. Det var han även i februari, som värd för tävlingen Genesis Invitational. 

– Jag önskar jag kunde säga när jag spelar igen. Jag vill veta men gör det inte. Jag kan gå på ett löparband hela dagen, det är enkelt och bara rakt. Men att gå på en golfbana med lutningar är en annan sak, där har jag långt kvar. Det är frustrerande eftersom jag vill vara vid en punkt i rehabiliteringen, men jag är inte det. Adderar du åldersfaktorn (46) så läker du inte lika snabbt längre, sa Tiger Woods då.

Men senaste veckan har Woods åter väckt fansens hopp. 

Till att börja med står han med som spelare i fältet som presenteras på The Masters hemsida. Det i sig betyder ingenting och han har varit listad som spelare där sedan lång tid tillbaka. 

Lite mer anmärkningsvärt är att han förra veckan spelade på hemmaklubben The Medalist, vilket kan ses som någon form av test inför The Masters. 

Mer anmärkningsvärt är att han igår flög med privatplan till Augusta där han, sonen Charlie och världssjuan Justin Thomas spelade ett träningsvarv på Augusta National under gårdagen. Tiger Woods ska ha slagit alla slag och sett pigg ut. 

Det tidigare proffset Colt Knost tror att Tiger kommer spela The Masters. 

– Han kommer spela, tror jag. Att Joe LaCava (Tigers caddie) har varit i södra Florida, de har spelat Medalist och promenerat. Jag vet att Joe och Tiger är nära, men jag tror inte att Joe flyger ner till Florida bara för att bära hans bag och umgås, säger Knost i golfpodden The Drop Zone. 

– Om han inte kommer spela, så hade han sagt det till oss redan, säger Knost i sin egen podcast GOLF’s subpar. 

Än så länge står hans namn kvar på The Masters hemsida och Tiger Woods har inte sagt att han drar sig ur. Kan det vara så att vi kommer få se Tiger Woods på första tee den 7 april? 

Internet håller koll på situationen:Text: Olof Åsgård • 2022-03-30
TournyttAugusta NationalThe MastersTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen