Richard Bland och Rasmus Højgaard ger sig själva en sista möjlighet att kvalificera sig för The Masters // Foto: Getty Images

PGA Tour

Bland ger inte upp drömmen om Augusta

Försöker ta sista chansen i Valero Texas Open.

Text: Martin Strömberg • 2022-03-29 Uppdaterad 2022-03-29

Engelsmannen Richard Bland gjorde ett tappert försök att ta sig till Augusta National under förra veckans WGC Dell Technologies Match Play. Bland tog sig vidare från gruppspelet men hade behövt besegra Dustin Johnson i åttondelsfinalen för att säkra en plats bland de 50 främsta på världsrankingen. Istället föll Bland med 3/2 efter att ha haft en tidig ledning i matchen. Nu har 49-åringen accepterat ett wildcard till veckans Valero Texas Open, absolut sista möjligheten att ta sig in i The Masters det här året, och det behövs en seger på TPC San Antonio.

– Det har varit en dröm länge att en gång få åka upp längs Magnolia Lane, sa Bland under förra veckans tävling.

Återstår att se om den blir uppfylld.

En annan spelare från DP World Tour som spelar Valero Texas Open och som ännu inte är kvalificerad för The Masters är 21-årige dansken Rasmus Højgaard. Han slutade sexa i Corales Puntacana Championship, förra veckans sidotävling på PGA Tour, och kvalificerade sig för ännu en tävling på PGA Tour via en topp tio-placering.

– Vi vill ju spela på PGA Tour framöver så det är kul att få en start till. Jag vet inte så mycket om banan men det är ett steg till i utvecklingen, sa Højgaard efter sjätteplatsen.

Däremot så finns inte svenske Alex Norén i startfältet i Valero Texas Open.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-03-29
TournyttAlexander NorénAugusta NationalPGA TourRasmus HøjgaardRichard BlandThe MastersTournyttValero Texas Open
Rulla till toppen