Dustin Johnson slog ut kompisen Brooks Koepka i en jämn kvartsfinal på Austin CC // Foto: Getty Images

WGC Match Play

Så spelas semifinalerna i Austin

Amerikansk dominans i matchspelet.

Text: Martin Strömberg • 2022-03-27 Uppdaterad 2022-03-27

Det blev en lång tuff dag för alla som tagit sig vidare från gruppspelet i WGC Dell Technologies Match Play. På förmiddagen avgjordes kvartsfinalerna och det var naturligtvis ett par tunga namn som fick packa ihop redan där. Världsettan Jon Rahm föll på det 19:e hålet i en jämn match mot Brooks Koepka och världstvåan Collin Morikawa åkte ute med dunder och brak mot mexikanen Abraham Ancer med 7/6. Ancer var då sex under par för ronden och gav aldrig Morikawa en chans.

Den 49-årige engelsmannen Richard Bland, som hade behövt en seger till för att nå The Masters för första gången, föll mot Dustin Johnson med 3/2 efter att ha varit i ledningen tidigt.

När sedan kvartsfinalerna spelades på eftermiddagen var den amerikanska dominansen snudd på total. Dustin Johnson vann prestigematchen i tungviktsmötet mot kompisen Brooks Koepka efter att ha avgjort med sena birdies på hål 15 och 18, slutresultatet skrevs till 2/1. Fjolårstvåan Scottie Scheffler avfärdade irländaren Seamus Powers med 3/2 och Kevin Kisner slog ut Will Zalatoris med klara 4/3. Siste man att ta sig till semifinal blev Alex Noréns överman, kanadensaren Corey Conners, som slog ut Ancer med 2/0 i en svängig match.

Så här spelas semifinalerna:


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-03-27
TournyttAbraham AncerAustin CCBrooks KoepkaCollin MorikawaCorey ConnersDustin JohnsonJon RahmKevin KisnerScottie SchefflerTournyttWGC Dell Technologies Match Play
Rulla till toppen