En stark 71-rond sista dagen lyfte Marcus Kinhult till en delad tredjeplats i Qatar // Foto: Getty Images

DP World Tour

Kinhult trea efter stark avslutning i Qatar

Avancerade efter 71 slag i hård vind sista dagen.

Text: Martin Strömberg • 2022-03-27 Uppdaterad 2022-03-27

Inför sista ronden av Qatar Masters hade Marcus Kinhult fyra slag upp till ledande Adrian Meronk och Matthew Jordan. Men i tuffa vindförhållanden gick Kinhult sista ronden på 71 slag och var under en period efter att han avslutat sin rond bara ett slag från ledningen med andra spelare ute i den tuffa vinden.

– Jag är nöjd med veckan. Det brallade på ganska rejält under helgen och jag lyckades bra med att hålla huvudet kallt i de tuffa förhållandena. Det är alltid lite surt att inte vinna när man är så nära vinnarscoren och jag känner att jag lämnade några slag därute idag. Men så är säkert också fallet för alla de andra spelarna i startfältet, berättar Kinhult för Svensk Golf.

Till slut lyckades skotten Ewen Ferguson avsluta med eagle-par-birdie för att ta hem sin första seger på DP World Tour. Kinhult fick nöja sig med en fin tredjeplats, två slag bakom Ferguson och ett slag bakom tvåan Chase Hanna från USA. Kinhult avslutade också vasst med birdies på hål 16 och 18.

Kinhults formkurva är på tydlig uppgång och sedan segern på MoreGolf Mastercard Tour på Emporda har han slutat delad åtta i Kenya och nu alltså delad trea i Doha. Han åker nu hem till Sverige ett par veckor för att sedan spela ISPS Handa Championship i spanska Tarragona 21-24 april.

Joel Sjöholm blev näst bästa svensk på delad 40:e plats på ett över par total, åtta slag bakom segraren.

Klicka här för resultatet


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-03-27
TournyttAdrian MeronkChase HannaDP World TourEwen FergusonMarcus KinhultMatthew JordanQatar MastersTournytt
Rulla till toppen