Första riktiga LET-starten och första segern. Linn Grant har inlett 2022 med tre segrar i Sydafrika // Foto: Tristan Jones/LET

Ladies European Tour

Grant överlägsen i Johannesburg

Tog första LET-segern i debuten som fullvärdig medlem.

Text: Martin Strömberg • 2022-03-26 Uppdaterad 2022-03-26

Linn Grant tog en klar seger i Ladies Joburg Open och tog därmed sin första seger på Ladies European Tour i sin allra första start som fullvärdig medlem. Tävlingen är ett samarbete mellan Sunshine Tour och LET och efter en avslutande 67-rond (-6) blev Grants segermarginal hela fem slag ner till tvåan Kim Metraux från Schweiz.

– Det är alltid roligt att vinna och det känns otroligt just nu. Det var bra för mig att spela på Sunshine Tour i början av säsongen och få in bra träning och bra väder, sa Grant till LET:s hemsida efter segern.

Grant har ju redan inlett säsongen strålande med segrar på Sunshine Tour både i Dimension Data Ladies Challenge och Jabra Ladies Classic i Februari och nu kom den tredje på kort tid, denna gången på LET.

– Jag kände att de två tävlingarna som jag spelade i Sverige ifjol gjorde att jag vande mig vid LET lite grann och det kändes inte lika stort när jag kom hit den här veckan. Men det är ju ändå min första riktiga start.

Grant inledde slutronden starkt och var tre under par efter fem hål. Totalt blev det sju birdies och bara en bogey sista dagen för svenskan.

Näst bästa svensk blev Isabella Deilert på delad 22:a plats, 13 slag bakom Grant. Lina Boqvist och Linda Wessberg delade 29:e plats, 15 slag bakom.

Klicka här för resultat


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-03-26
TournyttLadies European TourLinn GrantTournytt
Scroll to Top