Det blev en delad 12:e plats för Alex Norén när Valspar Championship avslutades och han klättrar nu allt närmare topp-50 på världsrankingen // Foto: Getty Images

PGA Tour

Norén närmar sig Masters

Klättrar på världsrankingen efter ännu en stark insats.

Text: Martin Strömberg • 2022-03-21 Uppdaterad 2022-03-21

Det blev ännu en fin placering när Alexander Norén avslutade Valspar Championship med en rond på ett under par (70) för elva under par totalt och delad 12:e plats. Placeringen innebar att Norén klättrade sex placeringar uppåt på världsrankingen där han nu är på 56:e plats. De 50 främsta efter nästa veckas WGC Match Play kvalificerar sig för årets första herrmajor, Masters på Augusta National, första veckan i april.

Sista ronden på Copperhead blev inte Noréns bästa. Han missade mycket från tee vilket i sin tur gav en hel del missade greener och 70 slag var ett klart godkänt resultat med tanke på det. Norén fick en skakig start med två tidiga bogeys men den här eaglen på det femte hålet fick fart på ronden.

Henrik Stenson avslutade med en rond på 72 slag (+1) och delade 57:e plats. Det var ändå ett stort steg i rätt riktning då Stenson var klart bäst i hela startfältet från tee till green och tjänade 6,65 slag mot övriga fältet. Tyvärr tappade han lika mycket. 6,67 slag på greenerna under tävlingen.

Titelförsvarande Sam Burns, vann till slut Valspar Championship efter birdie på det andra särspelshålet mot Davis Riley. Det var således Burns andra seger i tävlingen och hans tredje totalt på PGA Tour.

Klicka här för att komma till slutställningen


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-03-21
TournyttAlexander NorénDavis RileyHenrik StensonPGA TourSam BurnsTournyttValspar Championship
Rulla till toppen