Känslorna rann över lite för sydafrikanen Charl Schwartzel under första dagens spel i Valspar Championship // Foto: Getty Images

PGA Tour

Se Schwartzel ”tappa” klubban efter trippelbogey

Sällsynt klubbkast efter vattenbesök och trippelbogey.

Text: Martin Strömberg • 2022-03-18 Uppdaterad 2022-03-18

Första ronden av Valspar Championship innebar såväl prövningar som framgång för sydafrikanen Charl Schwartzel. Han inledde ronden strålande med två tidiga birdies på hål 11 och 12 innan det började krångla på Copperheads 13:e, en par-trea över vatten. Efter att ha skickat utslaget i vattnet behövde sydafrikanen en pitch och tre puttar innan han fick krita ner en trippelbogey. Han missade sedan en kort putt för birdie på hål 14 just innan det här utslaget på hål 15, där han förmodligen släppte ut lite ackumulerad frustration.

Men redan på hålet efter, det 16:e kom det här slaget från 176 meter, som förmodligen är en av de absolut coolaste eaglarna hittills i år på PGA Tour.

Tyvärr hjälpte det inte segraren från Masters på Augusta från 2011, han tappade slag på vägen in och fick signera en inledningsrond på 76 slag (+5). Schwartzel har haft svårt att hitta spelet den senaste tiden och har bara under 2022 rasat på världsrankingen från plats 108 till nuvarande plats 166.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-03-18
TournyttCharl SchwartzelInnisbrook ResortPGA TourTournyttValspar Championship
Rulla till toppen