För första gången på flera år känner sig Brooks Koepka fräsch i kroppen igen och redo att utmana om nya segrar // Foto: Getty Images

PGA Tour

Koepka: ”Frisk för första gången på fem år”

Fyrfaldiga majorsegraren känner sig äntligen fri från skadebekymmer.

Text: Martin Strömberg • 2022-03-18 Uppdaterad 2022-03-18

Det är snart tre år sedan Brooks Koepka tog sin senaste av fyra majorsegrar i PGA Championship på Bethpage Black i maj 2019. Sedan dess har han gjort flera uppehåll på grund av skador, han har bland annat haft så ont i sina knän att han inte kunnat böja sig ner för att läsa greenerna. Han har också haft stora problem med sin ena handled i perioder.

Under torsdagen inledde Koepka Valspar Championship med en bogeyfri 67-rond och det var en harmonisk Koepka som mötte media efter första dagens spel.

– Det var en helt stressfri rond och riktigt kul att spela. Jag tänkte efter och kände att det var första gången jag känt mig helt frisk i kroppen på fyra, fem år. Under 2019 var det okej men annars har jag haft problem hela tiden, nu känner jag mig redo att vara frisk och bara spela igen.

Koepka har vunnit U.S. Open 2017 och 2018 samt PGA Championship 2018 och 2019 och har ett oerhört imponerande majorfacit överlag. Under 2021 var han topp-sex i tre majors trots skadebekymmer och han har utöver sina fyra segrar tre andraplatser senaste tre åren.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-03-18
TournyttBrooks KoepkaCopperheadInnisbrook ResortPGA TourTournyttValspar Championship
Rulla till toppen