Greg Norman, vd LIV Golf Investments. Foto: Getty Images

Tourkriget

Greg Norman: ”Vi kommer inte sluta”

Saudibackade LIV Golf Investments förväntas presentera de första SGL-tävlingarna under onsdagen.

Text: Olof Åsgård • 2022-03-16 Uppdaterad 2022-03-16

LIV Golf Investments vd Greg Norman skickade ett mejl till spelare på tisdagen där han skrev att nya utbrytartouren kommer bli av.  

Samtidigt utsågs Henrik Stenson till Ryder Cup-kapten, vilket gör honom i det närmaste till en otänkbar kandidat för att spela där – vilket tidigare uppgetts vara aktuellt men aldrig bekräftats från något håll. Det är i skrivande stund också oklart om Phil Mickelson, som tidigare medgett att han varit drivande i att utforma den tänkta tourens ramverk, fortfarande är aktuell för att kliva över dit.

Jon Rahm, Collin Morikawa, Rory McIlroy, Dustin Johnson och Bryson DeChambeau har alla deklarerat att de stannar på PGA Tour. PGA Tour-kommissionären Jay Monahan har sagt att alla spelare som väljer att spela på utbrytartouren kommer straffas.

Trots det verkar det som att touren blir av.

– Vi kommer lansera, och vi kommer att fortsätta att driva denna vision framåt. Vi kommer inte sluta. Vi ser oss själva som en start-up. Vårt schema har alltid utformats med hänsyn till majors och stora mästerskap. LIV Golf har varit konsekvent i sin önskan att komplettera de årliga tourscheman. Från början utformade vi detta så att spelare har valet att spela vilken tour som helst, och i LIV Golf-evenemang, och vi uppmuntrar dig att göra det. Vi kommer inte att be dig välja det ena eller det andra. Detta är ett tillägg till, inte i stället för, ditt nuvarande schema. Vi kanske börjar med ett blygsamt antal spelare, men så kommer det inte alltid vara. Jag har full förståelse för att vissa spelare kanske väljer att inte spela med oss ​​direkt. Men efter att vi kommit igång tror jag att många av dem som inte är med oss ​​nu kommer att vara med oss ​​senare, skriver Greg Norman. 

De första tävlingarna förväntas presenteras under onsdagen. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-03-16
TournyttGreg NormanLIV Golf InvestmentsPGA TourTournytt
Rulla till toppen