Nordirländaren Rory McIlroy hade en tuff dag liksom övriga spelare under lördagen i The Players // Foto: Getty Images

The Players

McIlroy: “Brutalt men rättvist”

TPC Sawgrass bet ifrån ordentligt under lördagen.

Text: Martin Strömberg • 2022-03-13 Uppdaterad 2022-03-13

Under lördagen gick det äntligen att spela golf igen på TPC Sawgrass. De mjuka förhållandena efter regnet i kombination med hårda och oberäkneliga vindbyar gjorde dock den redan tuffa banan oerhört svår att bemästra. Hål 17 och 18 spelades rakt in i vinden och mängder av spelare kom upp antingen kort i vattnet eller seglade över green.

– Jag slog en järnsjua 110 meter, normalt går den 165. Det var helt galet, sa nordirländaren Rory McIlroy, som lyckades göra par på hålet.

Sämre gick det för bland andra Brooks Koepka, som slog en järnåtta som stegrade sig och landade kort i vattnet. Efter ett pliktslag, en pitch och tre puttar noterade Koepka en trippelbogey på det 17:e.

– Det var tufft. Jag slog rakt in i en vindby och det fanns ingenting att göra. Jag slog en järnåtta 180 meter på hål 16 och på hål 17 gick den 95 meter ner i vattnet. Man försöker att slå rätt slag men i slutänden handlar det bara om tur och att det inte kommer en vindby eller att vinden dör helt precis när du slår.

Många spelare noterade höga scorer under den stentuffa lördagen. Koepka hade 81 slag, Jordan Spieth 79, nyblivne Ryder Cup-kaptenen Zach Johnson, känd som en duktig vindspelare, hade 80 slag liksom Lee Westwood. Rory McIlroy tog sig runt på 73 slag och var hyfsat nöjd med den scoren.

– Jag spelade okej. Jag spelade 21 hål idag och var ett över par vilket känns hyfsat i de här förhållandena. Banan spelades brutalt svår men bollen stannade och det var inga orättvisa förhållanden.

Och det fanns spelare som klarade av att bemästra TPC Sawgrass trots kyla och vind. Bubba Watson gick fyra under par och titelförsvararen Justin Thomas tre under, båda utan att göra en enda bogey.

Henrik Stenson var enda svensk som var ute under lördagen och det såg länge bra ut för segraren från 2009. Han spelade sina sista fem hål från första ronden på par och inledde sedan andra ronden med birdies på hål 11 och hål 13. Tyvärr blev de en treputt från 15 meter på hål 14 och ytterligare bogeys på hål 17 och 18 trots att han var med i spel på båda hålen. Under sluthålen rann det dock iväg med bogeys på hål 3, 5, 6, 7, och 8 innan spelet bröts med ett hål kvar för Stensons boll. Efter ronden lämnade han återbud till spel under söndagen, han var då sju över par totalt och utan möjlighet att klara kvalgränsen.

Alexander Norén (-3) och Henrik Norlander (+1) inleder sina andraronder under söndagen och de väntas också få spela i svåra förhållanden. Det ska bli drygt tio grader och fortsatt blåsigt, dock inte lika starka vindar som under lördagen.

Klicka här för att komma till ledartavlan


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-03-13
TournyttAlexander NorénBrooks KoepkaBubba WatsonHenrik NorlanderHenrik StensonJustin ThomasPGA TourRory McIlroyThe Players ChampionshipTournyttTPC Sawgrass
Scroll to Top