Vädret har ställt till det ordentligt under årets Players Championship och nu lutar det åt att tävlingen avgörs på måndag eller kanske till och med tisdag // Foto: Getty Images

The Players

Regnet det bara öser ner – måndagsavslutning väntar i The Players

47 spelare har inte hunnit spela klart första ronden, Stenson är en av dem.

Text: Martin Strömberg • 2022-03-12 Uppdaterad 2022-03-12

Det har gått två dagar av årets Players Championship och första ronden är ännu inte färdigspelad. När spelet bröts igen på grund av att banan blev ospelbar på fredagseftermiddagen befann sig fortfarande 47 spelare ute på banan och de får nu spela färdigt sina förstaronder på lördagen. TPC Sawgrass stod under vatten och både fairways och greener på vissa hål blev ospelbara.

– Banan har helt enkelt nått en punkt då den är mättad och vädret ger oss inget uppehåll, förklarade Gary Young, regelansvarig på PGA Tour.

Spelet ska återupptas tidigast klockan elva på lördagsmorgonen lokal tid men prognoserna ser fortsatt osäkra ut och planen är att The Players ska färdigspelas på måndagskvällen, men det är långt ifrån säkert att det går. Det blir första gången sedan 2005 som The Players får en måndagsavslutning. I värsta fall kan det till och med bli tal om att spela klart på tisdagsmorgonen men prognoserna såg senare bättre ut med uppehåll under hela lördagseftermiddagen.

– Vi har gott hopp om att kunna spela klart tävlingen på måndag, sa Young.

Av de tre svenska spelarna hann Alex Norén (69) spela klart redan på torsdagen, medan Henrik Norlander (73) fick spela sina två sista hål under fredagen. Henrik Stenson har hunnit spela 13 hål och är ett över par.

Klicka här för att komma till ledartavlan


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-03-12
TournyttAlexander NorénHenrik NorlanderHenrik StensonPGA TourThe Players ChampionshipTournyttTPC Sawgrass
Scroll to Top