Henrik Stenson har inlett andra ronden av The Players Championship bra i blåsiga förhållanden och klättrar på ledartavlan // Foto: Getty Images

The Players

Efter regnet – hårda vindar över TPC Sawgrass

Stenson har inlett andra ronden med två snabba birdies

Text: Martin Strömberg • 2022-03-12 Uppdaterad 2022-03-12

Strax efter klockan 11 på förmiddagen lokal tid kom spelet igång igen i The Players Championship. Det ska vara uppehåll under resten av lördagseftermiddagen och TPC Sawgrass har torkat upp hyggligt även om greenerna naturligtvis är mjukare än vanligt. Men istället för regnet har spelarna nu en ny fiende att kämpa mot – hårda vindar plågar området och flera spelare har tappat stort under andra ronden.

Henrik Stenson är enda svensk ute på banan och han avslutade sin första rond med en bogey på det 18:e hålet för 73 slag. Han gick sedan snudd på rakt ut på banan igen och han är just nu två under par andra ronden efter fyra spelade hål. Stenson gjorde birdie på hål 11 och på hål 13 där han rullade i en sjumetersputt uppför backen.

Det innebär att Stenson klättrat till en delad 45:e plats just nu.

Henrik Norlander och Alex Norén får vänta på sina andraronder och det är osäkert om de hinner inleda spelet under lördagen.

Klicka här för att komma till ledartavlan


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-03-12
TournyttAlexander NorénHenrik NorlanderHenrik StensonPGA TourThe Players ChampionshipTournyttTPC Sawgrass
Scroll to Top