Todd Montoya och Brian Stuard. Arkivbild: Getty Images

Tournytt

PGA Tour-caddien kommer ut: ”Vill hjälpa andra att finna mod”

Todd Montoya berättar öppenhjärtigt om hur han drog sig för att träda fram som homosexuell. Nu vill han hjälpa andra att finna mod.

Text: Olof Åsgård • 2022-03-11 Uppdaterad 2022-03-14

Caddien Todd Montoya har burit bagar på touren i årtionden. Sedan 2016 är han caddie åt PGA Tour-spelaren Brian Stuard (rankad 266 i världen). 

Fram till nu har Montoya valt att enbart berätta för sina allra närmaste att han är homosexuell. I en intervju med Golf Channel öppnar han upp för att hjälpa andra att finna modet att komma ut. 

– Jag hoppas att de kan se att jag tar steget och kommer fram till att det är okej att vara sig själv och öppen, säger Todd Montoya. 

En av anledningarna till att han inte berättat har varit att han kände att det skulle hindra honom från att få jobb som caddie. 

– Jag kände att jag skulle ha större möjligheter att få och behålla jobbet om jag höll det hemligt.

Det tog fyra år innan han berättade för sin nuvarande arbetsgivare Brian Stuard. 

– Det förändrade inte sättet jag såg honom och jag ville försäkra honom om det, han har alltid varit samme Todd för mig, säger Brian Stuard. 

Montoya är den förste öppet homosexuella caddien på PGA Tour. Tadd Fujikawa, som kvalificerade sig som 15-åring till 2006 års U.S. Open, kom ut som homosexuell vid 27 års ålder 2018.

Todd Montoya berättar:


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-03-11
TournyttBrian StuardPGA Tourtodd montoyaTournytt
Scroll to Top