Hål 17 på TPC Sawgrass, ett av de mest ikoniska golfhålen i världen. Foto: Getty Images

The Players

125 meter – TPC Sawgrass 17:e kan bli till en mardröm

Mitt på green, två puttar och gå vidare till nästa hål. Det låter enkelt, men ibland biter ö-greenen ifrån rejält.

Text: Olof Åsgård • 2022-03-10 Uppdaterad 2022-03-10

125 meter långt. En wedge, en pitch, en järnnia, kanske en järnåtta i värsta fall för proffsen. Lägg till den oberäkneliga vinden, knepiga landningszoner och tusentals personer som tittar på. 

Mellan åren 1983 och 2019 gick spelarna 1 771 slag över par tillsammans på TPC Sawgrass ikoniska hål 17. Snittscoren var 3,12 slag.

Banan ritades av Pete Dye men ö-greenen var frun Alice Dyes idé. Oftast lämnar proffsen ön med ett enkelt par men varje år är det många spelare som behöver promenera till droppzonen. 

Under förra årets första rond av The Players Championship hamnade 35 bollar i vattnet, Kevin Na slog ner tre av dem och chippade sedan i för 8 slag. En stund senare kom Byeong Hun An till 17:e tee. Han slog fyra bollar i dammen och noterades för 11 slag på hålet. 

Den torsdagen var det en stenhård green som överraskade proffsen, i år tyder mycket på att vädret gjort underlaget mjukare. Men det kommer garanterat bli vattenbesök den här upplagan. 

Brooks Koepka är sedan debuten i The Players Championship 2015 sammanlagt 15 över par på TPC Sawgrass signaturhål. Inför veckans tävling fick han frågor om hål 17 och en reporter framhävde att många anser att utslaget på 17:e kan vara ett av de mest skrämmande slagen i golf men vilket är det näst mest skrämmande?

– Droppzonen på 17, svarade Koepka kvickt.  

Senaste från The Players Championship:


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-03-10
TournyttBrooks KoepkaPGA TourThe Players ChampionshipTournytt
Rulla till toppen