Det är 13 år sedan Henrik Stenson tog hem segern i The Players på klassiska TPC Sawgrass // Foto: Getty Images

The Players

Stenson jagar formen på TPC Sawgrass

”Alltid en speciell feeling att spela TPC”

Text: Martin Strömberg • 2022-03-09 Uppdaterad 2022-03-09

Det är nu 13 år sedan Henrik Stenson spelade hem The Players Championship via en fantastisk avslutningsrond på 66 slag. Det var Stenson första seger i en slagsspelstävling på PGA Tour och den har sedan dess följts av fyra till, inklusive segern i The Open på Royal Troon 2016. Men den första segern är alltid något man minns och TPC Sawgrass är fortfarande en speciell plats för Stenson.

– Jag kan greppa att det var 13 år sedan när jag ser bilden av min dotter Lisa, som inte ens är två år på den 18:e greenen, och hon fyller 15 till sommaren. Det är ju en ikonisk bana och en av de största tävlingarna på schemat så det är alltid en speciell feeling att spela TPC, berättar Stenson för Svenskgolf.se inför starten av årets upplaga.

Han kommer från ett par missade kvalgränser i Honda Classic och Arnold Palmer Invitational men arbetet fortgår tillsammans med nya tränaren Mike Walker och andra i teamet för att hitta tillbaks till den svingkänslan i kroppen som fanns när Stenson spelade som bäst.

– Vi försöker inte uppfinna hjulet på nytt utan bara hitta det igen, berättade Stenson för Svenskgolf.se tidigare i år.

Startfältet är som vanligt urstarkt i The Players, med 46 av de 50 högst rankade spelarna i fältet. Dock ser det ut som att banan kommer att få en hel del regn under tävlingsdagarna vilket med stor sannolikhet innebär att greenerna kommer att spelas mjukare än tänkt, vilket i sin tur gör marginalerna lite större men banan lite längre. Vem det gynnar återstår att se.

– Prognoserna ser ju lite utmanande ut för veckan så det kan nog bli lite annorlunda förhållanden överlag, säger Stenson.

Henrik Stenson startar klockan 19.29 svensk tid på torsdagen och spelar tillsammans med Matt Kuchar och Si Woo Kim de första två dagarna. Alex Norén och Henrik Norlander är de övriga två svenskarna i startfältet.

Henrik Stenson

Född: 5 april 1976
Land: Sverige
Blev proffs: 1998
Största seger: The Open Championship 2016
Toursegrar: 21 titlar. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-03-09
TournyttHenrik StensonPGA TourThe Players ChampionshipTournyttTPC Sawgrass
Rulla till toppen