En märklig händelse inträffade under Hoag Classic på Newport Beach Country Club. Foto: Getty Images

PGA Tour Champions

Tourspelaren fick slut på bollar – åkte på flera pliktslag

Rick Garboski fick det jobbigt när han började rota i bollfacket.

Text: Olof Åsgård • 2022-03-08 Uppdaterad 2022-03-08

Förra veckans PGA Tour Champions-tävling Hoag Classic bjöd på en märklig händelse. Debutspelaren Rick Garboski var totalt ett över par när han kom till hål fyra under andra ronden. När Garboski lämnade hålet var han sju över par. 

Amerikanen slog två bollar i vattnet på par 3-hålet och märkte då att han glömt fylla på bollfacket inför ronden. Eftersom Garboski inte hade några bollar kvar var han tvungen att låna av medspelarna, det gav två pliktslag (fel bollmodell än han själv spelar på och startade ronden med). Han fick sedan vänta på funktionärer som åkte in och hämtade hans bollar från skåpet i omklädningsrummet, vilket gjorde att han behövde släppa iväg medspelarna och spela vidare med gruppen bakom, vilket gav honom ett pliktslag till för långsamt spel. 

– Det var ett olyckligt fel som jag kommer skratta åt. Jag är glad att arrangörerna hittade ett sätt för mig att spela vidare. Bryr mig inte om pliktslagen, jag ville bara spela vidare, sa Rick Garboski efteråt. 

Robert Karlsson var ende svensk med i tävlingen och slutade på en delad 14:e plats. 

Karlsson har inlett säsongen delad femma, delad sex och nu delad 14:e. 52-åringen är på 15:e plats i säsongsrankingen Schwab Cup. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-03-08
TournyttPGA Tour ChampionsTournytt
Scroll to Top