Scottie Scheffler klarade av de tuffa förhållandena i Arnold Palmer Invitational bäst och tog sin andra seger på PGA Tour // Foto: Getty Images

PGA Tour

Hovland tvåa när Scheffler vann på Bay Hill

"Idag blev det som en gissningslek"

Text: Martin Strömberg • 2022-03-07 Uppdaterad 2022-03-07

Det blev en rafflande avslutning av årets Arnold Palmer Invitational. Bay Hill spelades svårare och svårare ju längre tävlingen led med hårda greener, snåriga ruffar och lurig vind. Segerscoren slutade på blygsamma fem under par vilket är den högsta sedan Jon Rahm tog hem BMW Championship 2020. Slutstriden utvecklades till en kamp mellan norrmannen Viktor Hovland, engelsmannen Tyrrell Hatton och amerikanen Scottie Scheffler, där den senare till slut lyckades knipa sin andra seger på PGA Tour. Det handlade mer om att undvika stora problem och dubbelbogeys än att mata birdies under helgen och Scheffler lyckades bäst, han var fyra under par sista två ronderna.

– Jag är helt utmattad och är väldigt glad att jag inte behöver spela några extrahål idag, sa en lycklig men mörbultad Scheffler efter segern.

Det räckte med en rond på par för Scheffler sista ronden för att ta sig förbi Hovland samt ledarna inför sista ronden, Billy Horschel och Talor Gooch. Snittscoren sista dagen landade strax under 76 slag.

– Det var en kamp mot banan hela vägen och jag trivs ganska bra med den typen av golf där man bara måste köra ner huvudet och kämpa, sa Scheffler.

Hovland avslutade med 74 slag och delade andraplatsen med Hatton, ett slag bakom Scheffler.

– Det var otroligt svårbedömt och ett riktigt tålamodstest. Det är små marginaler på den här banan även utan vind, idag blev det som en gissningslek, man kunde slå bra slag som stegrade sig och landade i vattnet eller seglade iväg i en bunker bakom green. Till slut handlar det om att sätta sina puttar och ha en del flyt för att vinna en sån här tävling.

Klicka här för slutställningen


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-03-07
TournyttArnold Palmer InvitationalBay HillPGA TourScottie SchefflerTournyttTyrrell HattonViktor Hovland
Scroll to Top