Viktor Hovland är fortfarande med i segerstriden på Bay Hill trots 75 slag på lördagen // Foto: Getty Images

PGA Tour

Himmel och helvete på PGA Tour

Hovland positiv trots stentuffa förhållanden.

Text: Martin Strömberg • 2022-03-06 Uppdaterad 2022-03-06

Veckans Arnold Palmer Invitational har utvecklats till en av de tuffaste veckorna hittills i år på PGA Tour. Bay Hill biter ifrån ordentligt och kvalgränsen drogs vid höga tre över par. För ledande norrmannen Viktor Hovland blev lördagen en kamp och han lyckades till slut ta sig in på 75 slag efter fyra bogeys sista nio hålen. Vinden gör Bay Hill svårbemästrad men Hovland hittade ändå positiva signaler efter sin rond.

– Banan är tuff och det går nästan inte att attackera någonstans. Som det är nu är det på gränsen till att bli en närspelstävling och det är verkligen inte min starkaste sida. Men jag är kvar i tätstriden trots att jag slagit massor av dåliga järnslag, och jag lyckas komma undan med bogeys istället för att göra dubblar och värre. Det är coolt att jag är med i segerstriden trots att förhållandena inte passar mig och det finns inga lätta puttar, man kan missa i princip allt just nu. Det är konstant press därute och det är väldigt lärorikt för mig och bra för framtiden.

Hovland är totalt sex under par och bara ett slag bakom ledande duon Billy Horschel och Talor Gooch, båda sju under par.

För nordirländaren Rory McIlroy var det ännu värre och han fick signera ett scorekort med 76 slag. McIlroy är delad sexa på tre under par, fyra slag från ledningen.

– Det är som att balansera på en knivsegg, två, tre meters miss från 180 meter kan göra enorm skillnad på resultatet och med sidvind på många utslag är det otroligt svårt att träffa fairways. Och missar man fairway så är det snudd på omöjligt att träffa vissa greener. Jag tror aldrig att jag haft så många tvåmetersputtar för bogey som jag hade idag, sa McIlroy.

En spelare som inte orkade med att se sig själv missa puttar var australiern Matt Jones. Efter ännu en missad putt på det elfte hålet hamnade puttern i sjön.

Jones använde wedgen på greenerna resten av ronden och slutade på 76 slag och delar 58:e plats inför sista ronden.

Lyckligare var Max Homa som lyckades hitta rätt med en hio på Bay Hills 14:e hål. Homa delar 17:e plats efter den här fullträffen.

Båda svenskarna, Henrik Stenson och Henrik Norlander missade kvalgränsen med två slags marginal.

Klicka här för att komma till ledartavlan


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-03-06
TournyttArnold Palmer InvitationalBay HillBilly HorschelHenrik NorlanderHenrik StensonPGA TourRory McIlroyTalor GoochTournyttViktor Hovland
Scroll to Top