Frida Kinhult delar andraplatsen inför sista ronden av Epson Tour i Winter Haven, Florida // Foto: Getty Images (Arkiv)

Epson Tour

Frida Kinhult tvåa i Florida

Ett slag bakom sydkoreanska inför slutronden.

Text: Martin Strömberg • 2022-03-06 Uppdaterad 2022-03-06

Epson Tour, som tidigare hette Symetra Tour, befinner sig den här veckan på Country Club of Winter Haven i Florida och sex svenskor kom till start i Florida´s Natural Charity Classic.

Efter två ronder av tre är det svenskt på delad andraplats. Samtidigt som storebror Marcus kämpar om segern i Kenya väntar Frida Kinhult på att få gå ut sista ronden i ledarbollen, hon delar andraplatsen ett slag bakom sydkoreanskan Kum-Kang Park. Kinhult har haft ronder på 68-70 och har hittills gjort tio birdies, fyra bogeys och resten par på de 36 hålen.

– Det var ännu en blåsig dag och jag försökte att hela tiden ha tankar om tålamod i bakhuvudet, det kommer att göras bogeys i de här förhållandena. Det är några tajta utslag och med vinden så blir de tuffa men jag försökte hänga i och ta vara på möjligheterna när de kom, sa Kinhult till Tourens hemsida efter andra ronden.

Kinhult har en seger på dåvarande Symetra Tour då hon vann Symetra Tour Championship i november 2020.

På sjundeplatsen finns nästa svenska, Daniela Holmqvist (71-71) och även Lisa Pettersson (70-75) samt Michaela Finn (75-70) finns med under sista dagen på en delad 23:e plats.

Klicka här för att komma till ledartavlan


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-03-06
TournyttDani HolmqvistEpson TourFrida KinhultKum-Kang ParkLisa PetterssonMichaela FinnTournytt
Scroll to Top