”Det kan gå”. Foto: Getty Images

The Open Championship

Så kvalar du in till The Open Championship

Spelar ingen roll om du är proffs eller amatör – alla med tillräckligt låg handicap har chansen.

Text: Olof Åsgård • 2022-03-02 Uppdaterad 2022-03-02

Trots att världseliten är direktkvalificerade och att någon av dem med största sannolikhet kommer bli Champion golfer of the year och lyfta The Claret Jug så är The Open Championship i allra högsta grad fortfarande en öppen tävling. Totalt är det 46 spelare som tar sig in genom kvaltävlingar, de flesta platser står på spel i tourtävlingar.

Glada amatörer (och många proffs) får ta den långa vägen.  
Den 20 juni spelas regionala kval på 13 brittiska golfbanor. I år förväntas cirka 1 400 spelare, proffs och amatörer, delta i kvalen. 288 spelare gör sedan upp i finalkvalen som spelas på fyra banor den 28 juni. Där står 12 platser i 150:e upplagan i The Open Championship på Old Course i St Andrews på spel. 

Allt du behöver är en handicap på 0,4 eller lägre (som du kan verifiera) och betala tävlingsavgiften på motsvarande 1 900 kronor. Du behöver också stå för rese- och boendekostnader. Har du en caddie så är det bra men du kan också ange att du är i behov av en lokal caddie (som du förväntas ge dricks). 

En liten grej bara. Om du skulle klå alla avdankade proffs, erfarna golftränare och hungriga ungtuppar i regionalkvalen och ta dig vidare till finalkvalet så väntar ett klart mycket tuffare motstånd då många tourproffs (som inte är direktkvalificerade) har kategori för att spela finalkvalet och brukar vara de som kniper startplatserna.

Så även om du har 0,4 i handicap och sällan tar dig runt hemmabanan över par från backtee så väntar en lång och minst sagt krävande väg till The Open Championship.
Men du får garanterat minnen för livet. 

Här kan du anmäla dig.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-03-02
TournyttThe OpenTournytt
Scroll to Top