Peter Hanson blir ny spelarrådgivare i Swedish Golf Team. Foto: Göran Söderqvist

Nyheter

Peter Hanson stärker upp landslaget

Egna karriären avslutades förra året. Nu tar Hanson med sig egna erfarenheterna in i landslagsverksamheten.

Text: Olof Åsgård • 2022-03-01 Uppdaterad 2022-03-03

Peter Hanson blev proffs 1998. Han vann sex gånger på European Tour och en gång på Challenge Tour. 2012 kom han trea i The Masters, hans bästa placering i en major. 

2013 kom skadorna och den lysande karriären stannade av. Det blev ett par försök att komma tillbaka men förra säsongen valde Hanson att lägga klubborna på hyllan, och meddelade att hans sista tävlingsvarv kommer att spelas under årets Scandinavian Mixed. Men redan nu börjar nästa golfkapitel för 44-åringen då han bli ny spelarrådgivare åt landslagen i Swedish Golf Team, en roll som Niclas Fasth också är verksam i. 

Hanson kommer primärt verka inom pojk- och herrverksamheten under läger och tävlingar och där ge spelarna insikter, tips och råd om vad som sedan väntar när steget över till proffslivet tas.

– Det är glädjande att ha möjlighet att förstärka landslagets organisation med någon med denna erfarenhet gällande spelet, men även andra delar som du som professionell idrottare behöver förstå och kunna hantera, säger Katarina Vangdal – förbundskapten i ett pressmeddelande.

Några av de första dagarna för Peter med sitt nya uppdrag innebar besök på Riksidrottsgymnasiet i Uppsala tillsammans med herrlandslagets coach Jonnie Eriksson.

– Otroligt häftigt att se träningsmiljön här, vilken härlig plats. Jag blir sugen på att bli 17 år igen för att få möjlighet att stå här och banka bollar. Jag hoppas kunna hjälpa till på olika plan, men framförallt med erfarenheten från tävlingsarenan där jag varit aktiv i så många år. Spelstrategi, hur man tar sig runt en golfbana på ett effektivt och bra sätt särskilt när det blir tuffare banor med flaggplaceringar och mer ruff. Spelarna är redan duktiga på att putta och slå en golfboll och har bra hjälp med det. Även trappstegen att gå från amatör till proffs med förhandlingar med agenter och sponsorer. Det är en tuff marknad och där hoppas jag kunna ta på mig Swedish Golf Team-kepsen och vara neutral. Att hjälpa spelarna som ett bollplank tillsammans med landslagscoacherna och göra proffsövergången lättare, mjukare och därigenom ge dem bättre förutsättningar, säger Peter Hanson.

Peter Hanson besöker Riksidrottsgymnasiet i Uppsala. Foto: Göran Söderqvist

Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-03-01
NyheterTournyttKatarina VangdalNyheterPeter HansonSwedish Golf TeamTournytt
Scroll to Top