Alex Norén är delad sjua inför avslutningen av Honda Classic i Florida // Foto: Getty Images

PGA Tour

Norén fortsätter att klättra i Honda Classic

Delar sjundeplatsen med en rond kvar i Palm Beach Gardens.

Text: Martin Strömberg • 2022-02-27 Uppdaterad 2022-02-27

Det är sällan man avancerar på ledartavlan på PGA Tour när man går runt på par, men under ännu en svårscorad rond på PGA National i Florida avancerade Alex Norén fem placeringar, från delad tolfte till delad sjunde plats. Norén gjorde 16 par, en birdie och en bogey under tredje ronden och han har nu bra läge inför söndagens sista rond. Upp till ledande Daniel Berger är det visserligen hela nio slag men upp till andraplatsen är det bara fyra slag för svensken, som spelade stabilt tredje dagen. Norén tjänade drygt 3,2 slag mot fältet från tee till green och träffade 15 greener. Tyvärr fick han inte i så mycket puttar och han tappade över ett slag mot fältet på greenerna.

I ledningen har hemmaspelaren Daniel Berger, skaffat sig en femslagsledning före bland andra irländaren Shane Lowry. Lowry tror att tålamod blir nyckeln även sista dagen i Florida.

– Det känns inte som att man kan gå ut och jaga ikapp fem slag på den här banan. Man behöver fokusera på att inte göra misstag och göra en så bra score på egen hand och hoppas att det räcker i slutänden.

Klicka här för att komma till ledartavlan


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-02-27
TournyttAlexander NorénDaniel BergerHonda ClassicPGA NationalPGA TourShane LowryTournytt
Scroll to Top