KPMG, Workday och Amstel Light har avslutat sina samarbeten med Mickelson och Callaway har lagt det på is för tillfället // Foto: Getty Images

Tournytt

Sponsorerna lämnar Mickelson

Callaway pausar samarbetet med sitt stora affischnamn.

Text: Martin Strömberg • 2022-02-26 Uppdaterad 2022-02-26

Efter de senaste veckornas turbulens kring Phil Mickelson och hans uttalanden i en kommande bok skriven av journalisten och författaren Alan Shipnuck, valde huvudpersonen i tisdags att publicera en ursäkt via sociala medier, en ursäkt som sågades stenhårt av Golf Channels expert, Brandel Chamblee, som kallade Mickelsons inlägg: “en av de värsta ursäkter jag någonsin sett skriven.”

Mickelson skrev också i inlägget att han kommer att ta en paus från golfen utan att nämna när han eventuellt ska spela igen.

Phil Mickelson ber om ursäkt

I tisdags valde en av Mickelsons största och trognaste sponsorer KPMG att avbryta samarbetet med Mickelson och senare samma dag gick Amstel Light samma väg. Under fredagen meddelade också Workday att de inte kommer att förlänga samarbetet med Mickelson. När det gäller utrustningssponsorn Callaway ser framtiden också högst osäker ut för Mickelson. Callaway meddelade under fredagen att deras samarbete med Mickelson är pausat och att nytt beslut kommer att tas vid ett senare tillfälle.

Phil Mickelson har inte spelat på PGA Tour sedan Farmers Insurance på Torrey Pines i slutet av januari och han finns inte med i startfältet till nästa veckas Arnold Palmer Invitational, en tävling som han spelat 16 gånger i sin karriär.

Det har spekulerats i att Mickelson kan ha stängts av från PGA Tour efter sina uttalanden men PGA Tour offentliggör eller kommenterar inte sina avstängningar eller disciplinärenden.

Phil Mickelson

Född: 16 juni 1970

Land: USA

Blev proffs: 1992

Största seger: The Masters 2004, 2006, 2010. The Open 2013, PGA Championship 2021.

Toursegrar: 57 titlar, varav 6 majors och 45 på PGA Tour. 

Nuvarande världsranking (mars 2022): 42

Inspelade prispengar (mars 2022): cirka 860 miljoner kronor


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-02-26
TournyttPGA TourPhil MickelsonTournytt
Scroll to Top