Kinhult vinnare på MoreGolf Mastercard Tour. Foto: Svenska proffstourerna via Facebook

MoreGolf Mastercard Tour

Marcus Kinhult vinnare på ”svenska touren”

Gästspelet på MoreGolf Mastercard Tour slutade i seger för Marcus Kinhult.

Text: Olof Åsgård • 2022-02-24 Uppdaterad 2022-02-24

Att en DP World Tour-spelare enkelt kan gå ut och vara dominant i fälten på MoreGolf Mastercard Tour är lätt att tro. Men så är inte fallet, nivån är hög och det krävs bra spel för att vara med i toppen i enskilda tävlingar. 

Medan DP World Tour har haft spelledigt har Marcus Kinhult haft tränings- och tävlingsläger i Spanien och spelat två tävlingar i GolfStar Winter Series- de första tävlingarna för säsongen på MoreGolf Mastercard Tour, som spelas på Empordà Golf, norr om Barcelona. 

Förra veckan slutade Kinhult (rankad 553 i världen) delad nia och var sju slag bakom segrande dansken John Axelsen. Den här veckan inledde 25-åringen med 69 slag på Links Course, två under par. Han följde upp med imponerande 65 slag på Forest Course och var delad tvåa på nio under par inför finalronden på Links Course.

Kinhult inledde sista varvet lovande och var två under par för dagen efter första nio, samt var i ledning eller delade den större delen av ronden. Efter 16:e hålet såg allt ut att gå hans väg men efter en dubbelbogey på 17 så såg allt istället ut att sluta i särspel med fyra spelare. Men Kinhult skakade av sig dubbeln snabbt och vann tävlingen med en birdie på sista hålet, och ett slags marginal på totalt tio under par. 

Inför veckans tävling berättade Kinhult för Svensk Golf varför han spelar på den ”svenska touren”.

– Det är väldigt bra för mig att spela på ”svenska touren”. Jag har många goda vänner här som jag får chansen att umgås med samtidigt som vi får tävla mot varandra och träna ihop. Bra banor, bra väder och massor av garv är andra saker som jag verkligen njuter av. Jättekul också att Swedish Golf Team är här med kompetenta ledare och unga, duktiga amatörspelare, säger Kinhult till Svensk Golf. 

Slutresultat GolfStar Winter Series II


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-02-24
TournyttMarcus KinhultMoreGolf Mastercard TourTournytt
Scroll to Top