Marcus Kinhult trivs med att spela på MoreGolf Mastercard Tour när han få möjlighet // Foto: Svenska Proffstourerna

MoreGolf Mastercard Tour

Kinhult stortrivs med gästspelet

”Jag njuter av bra banor och massor av garv”

Text: Martin Strömberg • 2022-02-23 Uppdaterad 2022-02-23

Det har varit två veckors lucka i spelschemat på DP World Tour – då tar Marcus Kinhult chansen att underhålla tävlingsformen genom att spela Winter Series på spanska Empordà Golf. Och det finns flera uppsidor med att göra gästbesöket på MoreGolf Mastercard Tour, menar Kinhult.

– Det är väldigt bra för mig att spela på ”svenska touren”. Jag har många goda vänner här som jag får chansen att umgås med samtidigt som vi får tävla mot varandra och träna ihop. Bra banor, bra väder och massor av garv är andra saker som jag verkligen njuter av. Jättekul också att Swedish Golf Team är här med kompetenta ledare och unga, duktiga amatörspelare, säger Kinhult till Svensk Golf.

Att standarden på MoreGolf Mastercard Tour är hög är ingen hemlighet och många av spelarna här har spel som skulle hålla väl på högre nivåer. I GolfStar Winter Series första tävling slutade Kinhult delad nia, sju slag bakom segrande dansken John Axelsen. I den andra tävlingen inledde Kinhult med 69 slag (-2) och delar 24:e plats efter en rond. I ledningen finns norrmannen Jarand Ekeland Arnøy på åtta under par.

För Kinhults del fortsätter tävlingssäsongen med Magical Kenya Open 3-6 mars på DP World Tour direkt efter gästbesöket på MoreGolf Mastercard Tour.

Klicka här för att komma till ledartavlan för Winter Series II

Marcus Kinhult

Född: 24 juli 1996

Land: Sverige, Skaftö GK.

Blev proffs: 2015

Största seger: Betfred British Masters 2019.

Toursegrar: 1 titel. 

Nuvarande världsranking (jan 2022): 478

Inspelade prispengar (jan 2022): cirka 33 miljoner kronorText: Martin Strömberg • 2022-02-23
TournyttJarand Ekeland ArnøyJohn AxelsenMarcus KinhultMoreGolf Mastercard TourTournytt
Rulla till toppen