Bryson DeChambeau och Dustin Johnson väljer PGA Tour. Foto: Getty Images

Tourkriget

DeChambeau och Johnson väljer PGA Tour

Vill ta död på ryktena och berättar att de inte kommer gå med i någon alternativ golftour.

Text: Olof Åsgård • 2022-02-21 Uppdaterad 2022-02-21

Både Bryson DeChambeau och Dustin Johnson deltog i Asian Tour-tävlingen Saudi International i början av februari. Tävlingen var omtalad eftersom många i världstoppen och andra golfstjärnor fick stora summor pengar i förhand för att spela tävlingen. 

Samtidigt pågår ett arbete i bakgrunden där en ny golftour ”Super League” håller på att formas och som ska finansieras av saudiarabiska statens investeringsfond PIF. Många spelare uppges ha blivit erbjudna enorma summor för att börja spela på den nya touren, däribland Bryson DeChambeau och Dustin Johnson. DeChambeau uppgavs först ha blivit erbjuden 1,2 miljarder kronor. Ett annat rykte sa att det egentligen handlade om 2,25 miljarder kronor. Både DeChambeau och Johnson har nu valt att ta död på dessa rykten genom att ta ställning för PGA Tour.

”Under de senaste månaderna har det förekommit en hel del spekulationer om en alternativ tour. Mycket som verkar ha inkluderat mig och min framtid inom professionell golf. Jag känner att det är dags att sätta stopp för dessa spekulationer nu. Jag är helt engagerad i PGA Tour. Jag är tacksam för möjligheten att få spela på den bästa touren i världen och för allt den har gett mig och min familj. Även om det alltid kommer att finnas områden där vår tour kan förbättras och utvecklas, är jag tacksam för ledarskapet och sponsorerna som gör PGA Tour till golfens främsta tour.” skriver Dustin Johnson i ett uttalande som publicerades i söndags på PGA Tour Communications Twitter. 

Bryson DeChambeau skrev liknande på sina sociala medier under söndagen:

”Det har varit mycket spekulationer kring mitt stöd för en annan tour, så jag vill göra det mycket tydligt att så länge som de bästa spelarna i världen spelar på PGA Tour, så gör jag det också. Just nu är jag fokuserad på att bli frisk och komma tillbaka och tävla snart igen. Jag uppskattar allt stöd.” skriver DeChambeau som skadade sig inför Saudi International (som han även avbröt på grund av sina skador).  


Text: Olof Åsgård • 2022-02-21
TournyttBryson DeChambeauDustin JohnsonPGA TourTournytt
Scroll to Top