Det blev ännu en topp tio-placering för Alexander Norén när Honda Classic avgjordes // Foto: Getty Images

PGA Tour

Tre sena bogeys fällde Norén

Men Hovland jagar ännu en seger.

Text: Martin Strömberg • 2022-02-20 Uppdaterad 2022-02-20

Efter tolv spelade hål tredje ronden av Genesis Invitational var Alexander Norén två under par för dagen och på väg uppåt på ledartavlan.

Men tyvärr blev avslutningen tyngre. Norén gjorde bogey på fyran, det långa par tre-hålet, och efter missat utslag blev det bogey även på det femte hålet, Norén inledde sin rond på det tionde hålet. Efter säkra par på hål sex, sju och åtta blev det också bogey på det nionde hålet efter att Norén missat en putt från en och en halv meter för par. Det blev 72 slag (+1) för ronden och Inför sista dagens spel på Riviera CC är svensken på delad 60:e plats på totalt ett under par, hela 18 slag bakom ledande chilenaren Joaquin Niemann.

Norske Viktor Hovland är trea inför avslutningen efter ännu en fin rond på 65 slag (-6). Han är dock sex slag bakom Niemann på sina 13 under par.

– Jag var sju under par efter elva hål och hade knappt hämtat in någonting, det var lite frustrerande. Om de två i toppen fortsätter på det sättet så finns det inte så mycket att göra, jag skulle ha spelat bättre första dagen. Men jag kan bara göra mitt bästa så får vi se vad som händer sista dagen, sa Hovland efter sin rond.

På andraplats, tre slag bakom Niemann, finns rookien Cameron Young på 16 under par.

Klicka här för att komma till ledartavlan


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-02-20
TournyttAlexander NorenCameron YoungJoaquin NiemannPGA TourRiviera CCTournyttViktor Hovland
Rulla till toppen