Joaquin Niemann är på väg att slå det äldsta rekordet över 72 hål på PGA Tour // Foto: Getty Images

PGA Tour

Niemann jagar 37 år gammalt rekord

Chilenaren imponerar stort på Riviera CC.

Text: Martin Strömberg • 2022-02-20 Uppdaterad 2022-02-20

Chilenaren Joaquin Niemann har bara en seger på PGA Tour, The Greenbriar från 2019. Men nu är han på god väg mot seger nummer två. 23-åringen från Santiago har krossat alla rekord i Genesis Invitational på Riviera CC och om han fortsätter i samma stil även sista ronden så kommer han att slå PGA Tours äldsta rekord när det gäller segerresultat över 72 hål. Lanny Wadkins var 20 under par då han vann på Riviera 1985, Niemann är 19 under par inför slutronden i år efter 68 slag (-3) tredje dagen.

– Jag har den bästa tiden i mitt liv just nu. Jag ska försöka hålla mig lugn men jag längtar redan ut i morgon och hoppas att det blir en bra dag, sa Niemann efter tredje ronden.

Niemann gjorde bland annat eagle på Rivieras berömda tionde hål och var efter den hela 21 under par. Två bogeys på vägen in bromsade visserligen scoren något, men Niemanns 19 under par är ändå lägst någonsin efter 54 hål på Riviera.

Bara tre slag bakom sig finns Niemanns största hot, den 24-åriga rookien Cameron Young, som är på väg mot sin största framgång hittills i karriären. Young gick runt på 69 slag tredje ronden och har långt ifrån gett upp kampen om segern.

– Det var lite tungt ett tag, jag spelade verkligen okej men han bara sprang iväg från oss andra. Nu är jag fortfarande med i matchen, jag har bara en spelare före mig och även om jag vet hur bra han spelar så kan allt hända sista ronden, sa Young efteråt.

På tredje plats, sex slag bakom Niemann och tre slag bakom Young finns norske Viktor Hovland.

Klicka här för att komma till ledartavlan


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-02-20
TournyttCameron YoungJoaquin NiemannLanny WadkinsPGA TourRiviera CCTournyttViktor Hovland
Scroll to Top