Tiger Woods är glad att vara på plats under en proffstävling igen men önskar att hans ben läkte snabbare. Foto: Getty Images

PGA Tour

Tiger Woods: Min rehab går inte så fort som jag vill

Avsikten är att komma tillbaka och spela på touren igen. Men när kan han inte säga.

Text: Olof Åsgård • 2022-02-18 Uppdaterad 2022-02-18

I dagarna är det ett år sedan Tiger Woods kraschade våldsamt med sin bil och ådrog sig allvarliga skador i främst högerbenet. 

Woods var tillbaka på golfbanan igen i december då han spelade två generations-tävlingen PNC Championship tillsammans med sonen Charlie, men åkte golfbil och såg stundtals besvärad ut och hämmad i svingen. 

Avsikten har alltid varit att komma tillbaka och spela på touren igen men rehabiliteringen går inte så snabbt som Tiger Woods själv vill. 

Den här veckan är han återigen ickespelande värd för PGA Tour-tävlingen Genesis Invitational (kraschen skedde veckan efter fjolårets upplaga). Inte helt oväntat får han fler frågor om en eventuell comeback än om sitt värdskap.

– Jag önskar jag kunde säga när jag spelar igen. Jag vill veta men gör det inte. Jag kan gå på ett löparband hela dagen, det är enkelt och bara rakt. Men att gå på en golfbana med lutningar är en annan sak, där har jag långt kvar. Det är frustrerande eftersom jag vill vara på en punkt i rehabiliteringen, men jag är inte det. Adderar du åldersfaktorn (46) så läker du inte lika snabbt längre, säger Tiger Woods. 

Efter första dagens spel i Genesis Invitational leder chilenaren Joaquin Niemann på åtta under par. Två svenskar deltar. Alex Norén är delad 43:a på ett under par. Henrik Norlander hade en trist rond resultatmässigt, bland annat med fem raka bogeys. Han är sex över par på delad 111:e plats.

LEDARTAVLA


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-02-18
TournyttAlex NorénGenesis InvitationalHenrik NorlanderPGA TourTiger Woods
Scroll to Top