Robert Karlsson inledde den nya säsongen på PGA Tour Champions med en fin 66-rond på Tiburon Golf Club i Florida // Foto: Getty Images

PGA Tour Champions

Drömstart för Robert Karlsson i Florida

Inledde året med birdiekavalkad i Chubb Classic.

Text: Martin Strömberg • 2022-02-18 Uppdaterad 2022-02-19

Det är årsdebut på PGA Tour Champions för Robert Karlsson vid Chubb Classic i Florida, och svensken har verkligen rivstartat säsongen. Karlsson gjorde åtta birdies under första ronden som till slut skrevs till 66 slag (-6), det innebär en delad andraplats efter första ronden. I ledningen finns tyske Bernhard Langer på åtta under par. Karlsson delar andraplatsen med amerikanen Tim Petrovic och den duon är ett slag före tre spelare som delar fjärdeplatsen på fem under par.

Karlsson slutade tvåa i Chubb Classic förra året och berättade inför tävlingen att han såg fram mot att starta upp säsongen igen efter en fin säsong ifjol som dock avslutades med ryggproblem och missade tävlingar.

– Det känns väldigt kul att starta. Efter att förra året slutade lite tråkigt har jag ändrat lite på hur jag tränat, så jag har slagit färre bollar och byggt upp kroppen långsamt sedan skadan. Målsättningen är att förbättra mig jämfört med förra året men jag kommer att vara tålmodig och gå långsamt framåt under året, sa Karlsson till Svenskgolf.se.

Karlsson avslutade ronden med en fin up-and-down för birdie på det sista hålet.

Om att inleda med 66 slag första ronden är att gå långsamt fram så kommer säsongen 2022 att bli en trevlig säsong för Robert Karlsson.

Klicka här för att komma till ledartavlan


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-02-18
TournyttBernhard LangerPGA Tour ChampionsRobert KarlssonThongchai JaideeTournytt
Rulla till toppen