Hål 17 på TPC Sawgrass. Foto: Getty Images

Tourkriget

UPPGIFTER: Nya touren presenteras under The Players

Amerikansk journalist har fått uppgifter om att 20 spelare skrivit på för nya Super League.

Text: Olof Åsgård • 2022-02-17 Uppdaterad 2022-02-17

LÄS MER: Allt vi ”vet” om Super League

Tidigare Sports Illustrated-journalisten Alan Shipnuck har skrivit på Twitter att han pratat med en framstående spelaragent som säger att 20 spelare redan har skrivit på för nya Super League och att de ansvariga planerar att presentera upplägget för nya touren under The Players Championship i mars. 

The Players som spelas på TPC Sawgrass är PGA Tours flaggskepp och den proffstävling som har störst prissumma. I år är totala prispotten 20 miljoner dollar.

Tidigare i år presenterade saudifinansierade LIV Golf Investments upplägget för The International Series på Asian Tour. Där en tävling ska spelas på Centurion Club utanför London som nästan ligger granne med Wentworth Club och DP World Tours huvudkontor.

Om de saudiska planerna skulle tillkännages under Players Championship skulle PGA Tour förmodligen se det som en respektlös handling.

Spelare som väljer att gå till den nya touren kommer förmodligen straffas hårt av PGA Tour och DP World Tour. Kanske så hårt som uteslutning på livstid med inga chanser att representera USA eller Europa i Ryder Cup, varken som spelare eller i kaptensroller.  


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-02-17
TournyttLIV Golf InvestmentsPGA TourThe Players ChampionshipTournytt
Scroll to Top