Hål 11, högst upp i bild och hål 15, vänster i bild och med damm i nederkant, byggs om till årets The Masters. Hålet längst upp i höger hörn tillhör inte Augusta National utan grannklubben Augusta CC. Foto: Getty Images

The Masters

Hål förlängs på Augusta National

Sista nio hålen på The Masters kommer spelas längre än tidigare.

Text: Olof Åsgård • 2022-02-17 Uppdaterad 2022-02-17

Det är lätt att tro att Augusta National alltid sett ut som den gör, och att klubben aldrig genomfört några större förändringar av banan. Det är fel. Genom åren har hålen uppdaterats i omgångar och det har faktiskt skett ganska stora ingrepp vid ett par tillfällen. Men varje gång de bygger om något så krävs det ofta ett tränat öga för att kunna upptäcka omfattningen av ändringen. 

2019 förlängdes hål 5, par 4, med drygt 30 meter, tee flyttades, en hel väg flyttades och framförallt anlades en helt ny skog för att skärma av mot vägen. På plats såg allt perfekt ut och hålets karaktär hade inte ändrats, men stärkts rent svårighetsmässigt. Samma år förlängdes 18:e green. Det märkte knappt ens spelarna trots att flaggan stod på den nya greenytan en av dagarna. 

I år har Augusta National meddelat att de kommer förlänga två hål på sista nio. Hål 11, par 4 blir drygt tio meter längre och tee flyttas bakåt samt mer till vänster. Det gör att fairwaykonturen måste justeras lite och samtidigt tas en del träd bort på högersidan. 

Hål 15, par 5, ett av banans enklaste hål under The Masters, förlängs också. Det blir cirka 15 meter längre och fairwaykonturen justeras även på det hålet. När de ändå är igång förlängs 18:e tee med knappt tio meter. 

The Masters spelas 7–10 april och trogna tv-tittare kommer precis som vanligt känna igen sig, och förmodligen inte märka att något har förändrats vid första anblicken. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-02-17
TournyttAugusta NationalThe MastersTournytt
Scroll to Top