Alexander Norén är tre slag efter inför söndagen. Bild: Getty Images

PGA Tour

Getingbo i Phoenix – stabil Norén har segerchans

Alexander Norén är med i racet inför sista varvet av WM Phoenix Open.

Text: Bo Steffensen • 2022-02-13 Uppdaterad 2022-02-13

Alexander Norén (67–68–67) har legat topp 10 sedan första dagen av WM Phoenix Open.
Inför den sista rundan är Norén delad sjua, tre slag efter ledandet Sahith Theegala.
På lördagen svarade Norén för ännu ett stabilt varv. Bogeyfri, fyra birdies och 67 slag. Han är –11 totalt och delar sjundeplatsen med Max Homa, Hideki Matsuyama, Tom Hoge och Adam Hadwin,
Framför sig har Norén tunga namn som Xander Schauffele, Patrick Cantlay, Scottie Scheffler (alla–12) och titelförsvararen Brooks Koepka (–13).
Så det är många om budet, många att köra om och många som vill fram.

Förre världsettan Brooks Kopeka svarade i veckan ”förödmjukande” på frågan hur det kändes att vara rankad 20:e i världen. Om han skulle vinna Phoenix Open råder han bot på den pinsamheten. En seger på TPC Scottsdale ger 64 världsranking vilket skulle ta Koepka innanför topp 10 på världsrankingen. En seger för Norén skulle ta honom upp till 30-strecket på rankingen.
Koepka gick i ledarboll på lördagen. Det var ett tag sedan och, i avtagande coronatider, det var också ett tag sedan han spelade inför så mycket publik. Phoenix Open är den tävling på PGA Tour som har flest åskådare, bland annat tack vare det inbyggda hål 16.
– Jag är ganska säker på att så länge det tillåts att man tar in publik utan begränsning så kommer de att fortsätta sätta publikrekord här. Vi får väl se hur många som dyker upp i morgon, men i dag var det helt vilt, sa Koepka efter sin 68-rond.
Brooks Kopeka var ett tag uppe i ledningen men Sahith Theegala, 24-åringen som fått en sponsorinbjudan till tävlingen, lyckades återta sin ledning.
Theegala går nu ut i söndagens ledarboll tillsammans med Koepka och Scheffler.
Några bollar framför sig har han Alexander Norén.
Norén slår ut 18.32, svensk tid, i boll med Adam Hadwin och Garrick Higgo och har alltså tre slag upp till Theegala som jagar sin första PGA Tour-titel.
Det gör Alex Norén också.

LEDARTAVLA


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Steffensen • 2022-02-13
TournyttAlexander NorenBrooks KoepkaPGA TourSahith TheegalaTournyttWM Phoenix Open
Rulla till toppen