Förra veckan hade han ryggproblem. Denna veckan har Ryan Fox lett Ras Al Khaimah Classic från första dagen. Bild: Getty Images

DP World Tour

Fox imponerar – har gjort 25 birdies på 54 hål

Söderberg och Björk jagar topplacering.

Text: Bo Steffensen • 2022-02-12 Uppdaterad 2022-02-12

Alexander Björk och Sebastian Söderberg går ut i samma boll den avslutande rundan av Ras Al Kaimah Classic på Al Hamra i Förenade arabemiraten.
Båda är –10 totalt och ligger på en delad 17:e plats. Björk avslutade med två bogeys de sista tre hålen, Söderberg med bogey på sista.Det går att scora lågt på banan. Det har de två senaste veckorna visat. Det har varit så lågt som 62 (banrekord) och 63 under de två veckor som DP World Tour spelat här. Al Hamra stod ju värd även förra veckan, då danske Nicolai Höjgaard vann på –24.
Så chansen till en riktigt fin placering finns för svenskarna. Det är bara tre slag upp till Pablo Larrazábal, Adri Arnaus, Scott Jamieson och Adrian Meronk som delar andraplatsen.

Ryan Fox visar vad han kan.


Däremot kanske ledande nyzeeländaren Ryan Fox (63–69–65) blir svår att fånga in. Upp till honom är det nio slag för Björk och Söderberg.
Ryan Fox gjorde nio birdies och två bogeys för en 65:a på lördagen och är –19 totalt.
Fox leder med sex slag inför söndagen. Han har gjort 25 birdies på 54 spelade hål (och sex bogeys) och varje gång han gjort en bogey har han gjort en birdie på nästa hål.
Ryan Fox har lett tävlingen i tre dagar.
– Jag har allt i egna händer i morgon. Någon måste gå riktigt lågt eller så måste jag spela riktigt dåligt, sa Fox efter sin runda.

Svenskarnas placeringar. Klicka på bilden för fullständig ledartavla.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Steffensen • 2022-02-12
TournyttAlexander BjörkDP World TourRas al KhaimahRyan FoxSebastian SöderbergTournytt
Scroll to Top