Alex Norén har fått en bra start på veckans PGA Tour-tävling. Foto: Getty Images

PGA Tour

Alex Norén topp 10 i Arizona

”Allt var bättre än på sistone.” säger 39-åringen efter bästa starten på året.

Text: Olof Åsgård • 2022-02-11 Uppdaterad 2022-02-11

Veckans PGA Tour-tävling WM Phoenix Open spelas på TPC Scottsdale i Arizona. Två svenskar finns i fältet, Henrik Norlander och Alex Norén. Den sistnämnde inledde tävlingen starkt. Norén gick fyra under par första ronden och hans 67-rond (par 71) gör att han är delad sjua, tre slag bakom ledande amerikanen Sahith Theegala. 

Norén startade på tionde hålet och började med två raka birdies. Därefter följde en lång rad med par, elva stycken. På femman (Noréns fjortonde) kom till slut en birdie till och Norén följde upp den med birdie på sexan och sjuan. Han var då fem under par för ronden men på sista hålet blev det bom i protokollet och dagens enda bogey. 

67-ronden är Noréns bästa öppningsrond på PGA Tour i år. 
– Jag tror jag träffade de flesta av greenerna och drivern funkade ganska bra. Allt var bättre än på sistone och det kändes skönt. Jag har jobbat med att räta ut bollflykten och att känna mig mer bekväm med och inför slagen, säger Norén till touren. 

Han har under 2022 missat två kvalgränser och 39:e platsen för två veckor sedan i Farmers Insurance Open är bästa placeringen. Sett till hela PGA Tour-säsongen är 18:e platsen i Zozo Championship hans bästa resultat. 
Nu har han satt sig i en position att förbättra sitt facit och klättra på FedExCup-rankingen (155:a just nu). 

Henrik Norlander hade inte lika rolig dag på banan. Svensken gick fyra över par och behöver en monsterrond om det ska bli fortsatt spel i helgen. 

LEDARTAVLAText: Olof Åsgård • 2022-02-11
TournyttAlex NorénPGA TourTournytt
Rulla till toppen