Efter fem dagars ofrivillig karantän är Marcus Kinhult redo för spel den här veckan på Al Hamra GC // Foto: Getty Images

DP World Tour

Efter karantänen – Kinhult redo för spel

Kinhult: "Tapeterna i lägenheten sitter kvar"

Text: Martin Strömberg • 2022-02-07 Uppdaterad 2022-02-07

Efter fem dagar i karantän på grund av att ha testat positivt för covid-19 inför förra veckans tävling, är nu svenske Marcus Kinhult redo för spel i veckans Ras al Khaimah Classic, andra raka tävlingen på Al Hamra GC.

– Jag kom ur min karantän idag och testade negativt igår. Jag har mått bra hela tiden men det är skönt att vara ute igen. Det var annorlunda att sitta i karantän men tapeterna i lägenheten sitter kvar, berättar Kinhult för Svenskgolf.se under måndagen.

Och helt ensam behövde Marcus Kinhult inte vara under isoleringen i väntan på ett negativt provsvar.

– Nej, jag hade min sambo med mig som tur var, förklarar Kinhult.

De två första tävlingarna för året har inte bjudit på några toppresultat för Kinhult, även om delar av spelet har fungerat hyfsat periodvis. Innan tävlingsstarten på torsdag ska dessutom han tillsammans med Alexander Björk spela en uppvisningsscramble, Hero Challenge, mot bland andra de danska tvillingarna Rasmus och Nicolai Høigaard, under tisdagen. Totalt 26 par spelar nio hål Texas Scramble och det blir en helsvensk boll då Kinhult/Björk spelar tillsammans med Sebastian Söderberg och Joakim Lagergren.

– Det blir en kul grej. Jag slog några skav idag så vi får väl se hur formen är och hur det går i morgon.

Marcus Kinhult

Född: 24 juli 1996

Land: Sverige, Skaftö GK.

Blev proffs: 2015

Största seger: Betfred British Masters 2019.

Toursegrar: 1 titel. 

Nuvarande världsranking (jan 2022): 478

Inspelade prispengar (jan 2022): cirka 33 miljoner kronor


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-02-07
TournyttAlexander BjörkDP World TourJoakim LagergrenMarcus KinhultNicolai HöjgaardRas al KhaimahRasmus HøjgaardSebastian SöderbergTournytt
Scroll to Top