Segerns sötma. Nicolai Hojgaard fick drygt tre miljoner kronor för sin seger. Bild: Getty Images

DP World Tour

Tvillingseger – med hjälp av två identiska eaglar

Andra segern för Nicolai Höjgaard. De danska tvillingarna har nu tagit fem vinster på DP World Tour.

Text: Bo Steffensen • 2022-02-06 Uppdaterad 2022-02-08

Allt såg upplagt och färdigpaketerat ut för Nicolai Höjgaard som imponerat med sin powergolf i tre dagar. Han gick ut med tre slags ledning i Ras Al Kaimah Championship på Al Hamra i Förenade arabemiraten.
Det började bra för dansken. Efter en imponerande eagle på trean var ledningen utökad till fem slag.


Så, plötsligt, började maskineriet att hacka. Han fick nöja sig med par på åttan, par 5, och sedan kom en dubbelbogey från ingenstans efter chip och treputt på nian.
Nu var ledningen nere i ett slag. En stund senare var Höjgaard, med sju hål kvar att spela, lika med Jordan Smith (båda –20).
Så vattenbesök på tolvan samtidigt som Smith sänkte för en ny birdie två hål framför. Bogey för Höjgaard som nu plötsligt var två efter Smith.
– Där tänkte jag att jag slängde iväg tävlingen. Jag fick gräva djupt och Christian på bagen gjorde ett bra jobb med att hålla mig fokuserad, sa Nicolai Höjgaard i segerintervjun efteråt.

20-åringen plockade nämligen fram en birdie följd av ännu en eagle efter ett nytt makalöst andraslag från ett sandområde. Ett avgörande slag som vände skutan åt rätt håll igen.
– Jag vet inte vad jag ska säga om det. Bollen låg rätt okej i sanden. Jag slog en riktigt bra järnfemma till två och en halv meter så det var en riktigt speciellt känsla, sa Nicolai Höjgaard.

68 för dagen, –24 totalt och seger med med fyra slag till slut.
Nicolai Höjgaard tog därmed sin andra seger på 54 spelade tävlingar på DP World Tour. Den första tog han i Italien i september förra året. Hans identiske tvillingbror Rasmus har hunnit med tre vinster på 44 tävlingar.
Dessutom avancerar Nicolai Höjgaard nästan 40 placeringar på världsrankingen, från nuvarande 100 till trakterna runt 63.

Kristoffer Broberg (73, 68, 68, 71) slutade –8 totalt på en delad 42:a plats.
Joakim Lagergren (70, 71, 72, 69) var två slag bakom på en delad 48:e plats.

RESULTAT


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Steffensen • 2022-02-06
TournyttDP World TourNicolai HöjgaardRas al KhaimahRasmus HøjgaardTournytt
Rulla till toppen